Sport 29 juli
juli 29, 2014
Vandaag in het Verleden
juli 29, 2014
Show all

Today in Pop History

29 juli 1959:

The Isley Brothers nemen “Shout” Op. De song komt op de 47ste  plaats. De uitvoering van Joey Dee & The Starlighters haalt de 6e plaats in 1962.

 

 

29 juli 1965:

“Help”, de tweede film van The Beatles, gaat in London in première. Koningin Elizabeth woont de voorstelling bij.

 

 

29 juli 1966:

Bob Dylan raakt gewond tijdens een ongeval met een motorfiets in de omgeving van zijn woning in Woodstock, New York. Hij gaat in afzondering.

 

 

29 juli 1968:

The Byrds vertrekken naar Zuid-Afrika voor een toernee. Gram Parsons weigert om mee te gaan omdat hij niet wil optreden in een land waar Apartheid hoogtij viert.

 

 

29 juli 1974:

Zangeres Cass Elliot van The Mamas & The Papas overlijdt in London ten gevolge van een hartaanval. Zij wordt in bed aangetroffen met een belegde boterham.

 

 

29 juli 1987:

De gouverneur van Michigan maakt bekend dat er een jaarlijkse “Four Tops Day” zal worden ingesteld ter ere van de bijdrage die de groep heeft geleverd aan de Amerikaanse muziek.

 

 

29 juli 2000:

De jaarlijkse ’N Sync “Challenge For The Children” basketbalwedstrijd door grootheden, die gespeeld wordt in het complex van de St. John’s Universiteit in New York, brengt $ 550.000 op ten behoeve van een groep liefdadigheidsinstellingen. Tijdens het evenement treden musici op z.a Queen Latifa, Youngbloodz, Jordan Knight en Pink; voorts de acteurs Dean Winters en Duane Martin en MTV VJ Ananda Lewis die zich voegen bij de leden van ’N Sync in een wedstrijd waar de sterren goed vertegenwoordigd zijn.

 

 

29 juli 2003:

Bobby Thompson, die lange tijd manager is geweest van Ozzy Osbourne, overlijdt in zijn hotelkamer in Birmingham, Michigan, na een heel lang gevecht tegen keelkanker. Thompson is 50 jaar geworden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.