Vandaag in het Verleden
juli 20, 2014
Dagbladen overzicht 21 juli
juli 21, 2014
Show all

Today in Pop History

21 juli 1947:

Cat Stevens (Steven Georgiou) wordt geboren in London. Later neemt hij de naam aan van Yusef Islam door zijn overgang naar de Islam.

 

 

21 juli 1970:

Billboard pop hit nummer 1 is “(They Long To Be) Close To You” van The Carpenters.

 

 

21 juli 1975:

Billboard pop hit nummer 1 is “The Hustle” van Van McCoy & The Soul City Symphony.

 

 

21 juli 1990:

Roger Waters, voormalig lid van Pink Floyd, brengt een productie van zijn rock opera “The Wall” in Berlijn op de planken. Onder de artiesten die aan de opvoering meewerken zijn Sinead O’Connor, Cyndi Lauper, Brian Adams en Phil Collins.

 

 

21 juli 1995:

Rap ster Hammer en zijn vrouw verwelkomen de geboorte van hun derde kind, een zoon, in San José, California.

 

21 juli 1997:

C. Delores Tucker, lobbyiste tegen Gangsta rapteksten, dient een aanklacht in tegen de wettige erfgenamen van wijlen Tupac Shakur. De aanklacht maakt gewag van opzettelijke last van emotionele smart, lasterpraat en invasie van privacy, die te danken is aan vernederende teksten die betrekking hebben op Tucker in Shakur’s laatste album “All Eyez On Me”.

 

21 juli 1998:

The Beastie Boys maken een begin met een tour in verband met de uitgifte van hun vijfde album “Hello Nasty” in Seattle’s Key Arena. Voor het eerst worden weer de krantenkoppen gehaald sedert hun “Quadrophonic Joystick” tour van 1995.

 

21 juli 1998:

Scott Weiland wordt in Los Angeles weer gearresteerd op grond van zware misdaad. Weiland betaalt de $ 250.000 en wordt de volgende ochtend weer vrijgelaten. De verschijning van Weiland voor het gerecht vindt zijn oorsprong in de aanhouding in september 1997, waarbij, naar verluidt, twee beschuldigingen liepen in verband met crimineel bezit van heroïne en wangedrag door het bezit van een injectienaald.

 

 

21 juli 2005:

De Britse R&B artiest “Long John” Baldry overlijdt in Vancouver na een 4 maanden durend gevecht tegen een ontsteking in de borstkas. Hij is 64 jaar geworden. Hij begon zijn loopbaan met het spelen van folk- en jazzmuziek in de laat vijftiger jaren. Baldry was een van de voorvaderen van het Britse Rock & Roll in de zestiger jaren.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.