Bewustwordingscampagne over verantwoord pesticide gebruik opgevoerd
juli 14, 2014
Vandaag in het Verleden
juli 15, 2014
Show all

Today in Pop History

15 juli 1946:

Linda Ronstadt wordt geboren in Tucson, Arizona. Zij is de dochter van Duits-Mexicaanse ouders. Haar grootste hit is de nummer 1 song “You ‘re No Good”. Zij wint Grammys in de pop-, country- en Mexicaans/Amerikaanse categorie.

 

15 juli 1967:

Jazz saxofonist John Coltrane overlijdt op 40-jarige leeftijd aan de gevolgen van een leveraandoening. Hem wordt in 1992 posthuum een Grammy Lifetime Achievement Award toegekend.

 

15 juli 1980:

Linda Ronstadt maakt haar theaterdebuut in “Pirates of Penzance” in New York.

 

15 juli 1995:

Sinead O’Connor staakt haar optreden tijdens de Lollapalooza Tour na 8 ker op de planken te hebben gestaan. Ze maakt bekend dat zij in verwachting is en de hittegolf die het Mid-Westen in de greep heeft niet langer kan weerstaan. Zij wordt tijdens de tour vervangen door Elastica.

 

15 juli 1999:

Rockdrummer Tommy Lee wordt door de rechter gefeliciteerd omdat hij zich onthouden heeft van drugs en alcohol gedurende de proeftijd die hem was opgelegd wegens mishandeling van zijn vrouw Pamela Anderson. Terwijl zij toekijkt wordt de voormalige Motley Crew drummer door de rechter uit Malibu medegedeeld dat hij “aanspraak maakt op meer vertrouwen” en dat hij nu toestetmming krijgt om op plaatsen waar er alcohol geserveerd wordt.

 

15 juli 2001:

Als gevolg van hevige keelpijn waarmee voorzanger Chino Moreno van “Deftones” geplaagd is gaat het optreden van de band in Sacramento (California) niet door. Doktoren leggen de zanger, die niet instaat is te praten, een spreekverbod van 24-48 uur op.

 

15 juli 2001:

Rapper Too Poetic (Anthony Berkeley) van “Gravediggaz” overlijdt op 35-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Los Angeles na lange strijd tegen darmkanker. Poetic was bezig te werken aan zijn nieuw album “Nightmare in A-minor”. In het album is de track “Burn Baby Burn” opgenomen die specifiek handelt over het gevecht van de artiest tegen de ziekte.

 

15 juli 2001:

De politie van Toledo (Ohio) maakt een einde aan het concert van de rapgroep “Insane Clown Posse” nadat  meer dan 100 fans het podium bestormen. De autoriteiten zeggen de show te hebben gestopt uit veiligheidsoverwegingen. Een groot del van het instrumentarium van de band wordt vernield tijdens de ordeverstoring.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.