Today in Pop History
juli 13, 2014
Vandaag in het Verleden
juli 14, 2014
Show all

Today in Pop History

14 juli 1950:

Billboard pop hit nummer 1 is “Mona Lisa” van Nat “King” Cole. De song staat gedurende 8 weken op de eerste plaats en wordt gezongen in de film “Capt. Carey, U.S.A.”. Er worden meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht. De song wordt gehonoreerd met een Grammy Hall of Fame Award in 1992.

 

14 juli 1960:

Billboard pop hit nummer 1 is “I ‘m Sorry” van Brenda Lee.

 

14 juli 1973:

The Everly Brothers gaan midden in een show op Knott’s Berry Farm in Anaheim (California) uit elkaar.

 

14 juli 1984:

Phillippe Wynne van The Spinners overlijdt op 43-jarige leeftijd aan een hartaanval. De enige nummer 1 song van de groep was “Then Came You”, een product waar Dionne Warwick aan meegewerkt heeft. Van deze hit zijn er meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. De groep heeft ook nummer 2 songs waarvan er meer dan 2 miljoen exemplaren zijn verkocht, n.l. “The Rubber Band Man” en “Working My Way Back To You / Forgive Me Girl”.

 

14 juli 1992:

De in Australië geboren actrice/zangeres Olivia Newton-John maakt bekend dat ze borstkanker heeft. Haar publiciteitsman zegt dat doktoren spoedig herstel verwachten.

 

14 juli 1993:

De Amerikaanse Posterij geeft zegels uit ter ere van 4 Broadway musicals. De postzegels met een frankeerwaarde van 29 dollarcent laten scènes zien uit “My Fair Lady”, “Porgy and Bess”, “Show Boat” en “Oklahoma”. De eerste-dag-uitgifte vindt plaats tijdens een ceremonie op Times Square in New York.

 

14 juli 1998:

Mariah Carey maakt gebruik van haar celebrity-status en probeert in samenwerking met de politie een 13-jarig meisje dat vermist wordt, op te sporen. De Grammy Award winnares voegt zich bij de familie van Christina Williams in een hotel in Beverly Hills om een bekendmaking op de band op te nemen betreffende het meisje dat een maand eerder verdween toen zij haar hond uitliet.Carey heeft haar diensten gratis verleend toen zij vernam dat het vermiste meisje  haar fan was.

 

14 juli 2000:

Rapper Dr. Dre (André Young) dient een federale vordering in tegen de stadsautoriteiten van Detroit, twee ambtenaren op het politiebureauen een top-stadsambtenaar wegens vermeende schending van “First Amendment Rights”. De politie had hem eerder die maand ervan weerhouden een 8 minuten durende video-opname te vertonen, waarbij gedeeltelijk naakte vrouwen en een in scène gezette roofoverval op een slijterij vertoond werden tijdens een concert in de “Joe Louis Arena” in Detroit. De videovertoning wordt stopgezet nadat de autoriteiten de rapper en de touroperators mededelen dat zij gearresteerd zouden worden indien de show met de videovertoning zou worden voortgezet.

 

14 juli 2003:

Skip Battin, voormalig bassist van “The Byrds” en van andere country rock bands in de zeventiger en tachtiger jaren, overlijdt in Palm Springs op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer. Battin heeft meegewerkt aan de albums van The Byrds in 1970-1971, t.w. “Untitled”, “Byrdmaniax” en “Farther Along”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.