Vandaag in het Verleden
juli 12, 2014
Jongeren hebben TV en internet nodig voor hun ontwikkeling
juli 12, 2014
Show all

Today in Pop History

12 juli 1954:

Elvis Presley tekent zijn eerste opnamecontract met “Sun Records” en zegt zijn baan als vrachtwagenchauffeur op.

 

12 juli 1962:

The Rolling Stones geven hun eerste optreden in de Marquee Club in London.

 

12 juli 1969:

Blind Faith maakt zijn debuut in de V.S. in de Madison Square Garden in New York.

 

12 juli 1973:

Geboorte datum van rapper Magoo, samen met timberloand bracht hij indian flute uit. Dit lied stond op #1 in 2005 op de Magic 10.

 

12 juli 1978:

The O’ Jays herdenken hun 20-jarig jubileum. Ze zingen o.a for the love ofmoney , forever mine sunshine

 

12 juli 1979:

Minnie Ripperton overlijdt op 30-jarige leeftijd aan kanker. Zij is in 1973 lid van Stevie Wonder’s back-up group “Wonderlove”. Haar grootste solo hit is “Lovin’ You” (1975) waarvan er meer dan 1 miljoen exemplaren zijn verkocht.

 

12 juli 1992:

De politie arresteert voorzanger Axl Rose van “Guns N’ Roses” op Kennedy Airport (New York) op beschuldiging van een incident dat zich voordeed tijdens een concert in St. Louis. De zanger wordt ervan beschuldigd strijdgewoel te hebben veroorzaakt door in te duiken op het publiek dat een concert van “Guns N’ Roses bijwoonde.

 

12 juli 1998:

In Toronto (Canada) haalt burgemeester Mel Lastman uit naar “The Spice Girls” omdat zij zich ontsloegen van de belofte een gratis optreden in de openlucht vóór het stadhuis van Toronto te geven. Inplaats daarvan gaven zij er de voorkeur aan op te treden via MuchMusic, een Canadese muziekchannel.

 

12 juli 1999:

Fred Durst, leider van Limp Bizkit, tevens hoofddirecteur van Interscope, wordt gearresteerd in St. Paul, Minneapolis, nadat, naar verluidt, hij een lokale veiligheidsambtenaar een trap aan het hoofd verkocht heeft tijdens het optreden van de band in het Roy Wilkins Auditorium.

 

 

12 juli 2000:

Yusuf Islam, geboren als Stephen Georgiou en voorheen bekend als Cat Stevens (“Morning Has Broken”), ontkent dat hij in het verleden de militante islamitische groep Hamas ondersteund heeft. Islam werd de toegang tot Israël geweigerd, omdat, naar verluidt, hij aan Hamas geld gedoneerd heeft tijdens zijn laatste bezoek aan dat land in 1998.

 

12 juli 2005:

De veterane rockgroep INXS komt uit Australië terug met een nieuwe opname–deal. De groep is naarstig op zoek naar een nieuwe zanger. De band geeft een reality show “Rock Star: INXS” om wijlen leider Michael Hutchence, die in 1997 de hand aan zichzelf geslagen had, te vervangen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.