Vandaag in het Verleden
juli 2, 2014
Dagbladen overzicht 02 juli
juli 2, 2014
Show all

Today in Pop History

02 juli 1956:

Elvis Presley neemt in New York “Don’t Be Cruel” / “Hound Dog” en “Anyway You Want Me” op. Het is de eerste keer dat hij de Jordanaires als achtergrondzangers laat optreden. De dubbelzijdige hit “Don’t Be Cruel”/”Hound Dog” staat gedurende 11 weken op de eerste plaats van de Billboard Hot 100, daarmee een record vestigend in het rocktijdperk dat stand houdt tot 1992.

 

 

02 juli 1963:

Billboard pop hit nummer 1 is “Easier Said Than Done” van The Essex. De groepsleden zijn allen U.S. Marines, inclusief voorzangeres Anita Humes.

 

 

02 juli 1984:

Billboard pop hit nummer 1 is “When Doves Cry” van Prince. De song is de eerste single die afkomstig is van het album “Purple Rain”. Deze is zijn grootste hit, waarvan er meer dan 2 miljoen exemplaren zijn verkocht en gedurende 5 weken bovenaan de pop chart staat.

 

 

02 juli 1991:

Verschillende mensen lopen verwondingen op tijdens het concert van “Guns ’N Roses” in Maryland Heights, Missouri, een voorstad van St. Louis. Voorzanger Axl Rose wordt beschuldigd van derdegraads aanranding en materiële schade, maar gedurende 1 jaar meldt hij zich niet bij de justitiële autoriteiten aan.

 

 

02 juli 1999:

Latin Pop ster Enrique Iglesias geeft een gratis optreden voor de deur van het Lincoln Center Plaza in New York.

 

 

02 juli 2001:

Yoko Ono bezoekt Liverpool, de geboortestad van The Beatles, ter bijwoning van een ceremonie waarbij ter ere van haar overleden echtgnoot de luchthaven van die stad herdoopt zal worden in “Liverpool John Lennon Airport”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.