Vandaag in het Verleden
juni 29, 2014
Vandaag in het Verleden
juni 30, 2014
Show all

Today in Pop History

 

30 juni 1917:

Zangeres Lena Horne wordt geboren in Brooklyn, New York. Ze begint haar loopbaan als danseres in de Harlem’s Cotton Club. Ze wint een Grammy als “best pop vocal performance” (female) voor het album “Lena Horne: The Lady and Her Music Live on Broadway” uit 1981.

 

30 juni 1943:

Florence Ballard van The Supremes wordt geboren in Detroit. Zij wordt in 1967 uit de groep gezet na de nummer 1 hits z.a. “Baby Love”, “Stop! In The Name of Love” en “You Can’t Hurry Love”.

 

30 juni 1966:

The Supremes maken de studio-opname van “You Keep Me Hangin’ On”. De song staat gedurende twee weken als nummer 1 op de Billboard Hot 100 en vier weken op de eerste plaats van de R&B singles chart.

 

30 juni 1974:

Billboard pop hit nummer 1 is “Rock The Boat” van The Hues Corporation.

 

30 juni 1974:

Greg Allman treedt in het huwelijk met Cher, nadat zij vier dagen eerder was gescheiden van Sonny Bono. Negen dagen later wil zij weer echtscheiding. Het paar gaat uit elkaar en ongeveer 3½ jaar later wordt de echtscheiding uitgesproken.

 

30 juni 1998:

Ol’ Dirty Bastard, meer bekend als Big Baby Jesus (Russel Jones) wordt tijdens een poging tot beroving in de rug geschoten terwijl hij zich met zijn vriendin bevond in zijn appartement. De schotwonden schijnen niet diep te zijn en het Wu-Tang Clanlid wordt enkele dagen later op eigen verzoek uit het ziekenhuis ontslagen.

 

30 juni 2001:

Countrylegende Chet Atkins, een van de invloedrijkste instrumentalisten (gitaar) van wie vele opnamen gemaakt zijn, overlijdt in zijn woning in Nashville aan kanker.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.