Vandaag in het Verleden
juni 28, 2014
Sport 28 juni
juni 28, 2014
Show all

Today in Pop History

28 juni 1926:

Acteur/schrijver/regisseur/producer en comediant Melvin Kaminsky (meer bekend als Mel Brooks) wordt geboren in New York. Brooks begint zijn veelzijdige entertainerloopbaan als drummer.

 

 

28 juni 1964:

Billboard pop hit nummer 1 is “I Get Around” van The Beach Boys.

 

 

28 juni 1986:

Laatste optreden van Andrew Ridgley en George Michael als Wham! op het podium. Het afscheidsconcert wordt gegeven in het Wembley Stadion in London.

 

 

28 juni 1991:

“Liverpool Oratorio” van Paul McCartney beleeft zijn debuut in een Anglicaanse kathedraal in Liverpool. McCartney schrijft met de in Amerika geboren componist Carl Davis het 90 minuten durende œuvre ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van Liverpool’s Royal Philharmonic.

 

 

28 juni 1999:

Autoriteiten doorzoeken de woning van hardcore rapper DMX (Earl Simmons) en zijn vrouw Tashira als onderdeel van een onderzoek in de schietpartij op Simmons’ oom en manager, Ray Copeland. De aanval die een dag eerder plaats vond, bezorgde Copeland een schotwond in zijn voet.

 

 

28 juni 2001:

Phish en The Grateful Dead zijn de winnaars tijdens de tweede jaarlijkse Jammy Awards, die in de Roseland Ballroom in New York gehouden is. Phish sleept de twee meest prestigieuze awards in de wacht – Studio Album of the Year voor “Farmhouse” en Live Performance of the Year voor het optreden van de band op 11 juli 2000 in het Deer Creek Music Center in Noblesville, Indiana.

 

 

28 juni 2002:

Bassist John Entwistle van de Britse formatie “The Who” wordt dood aangetroffen in zijn hotelkamer in Las Vegas. De vermoedelijke doodsoorzaak is een hartaanval. De groep zou op deze datum een begin maken met een drie maanden durende toernee door de V.S. maken.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.