Vandaag in het Verleden
juni 23, 2014
Dagbladen overzicht 23 juni
juni 23, 2014
Show all

Today in Pop History

 

23 juni 1940:

Adam Faith (Terence Nelhams) wordt geboren in London. Hij produceert het eerste solo-album van Roger Daltrey, is manager van Leo Sayer, is filmacteur en treedt op voor de TV. Hij heeft slechts magere successen met zijn eigen muzikaal werk. Van hem komen slechts twee singles op de Billboard Hot 100.

 

23 juni 1951:

Billboard pop hit nummer 1 is “Too Young” van Nat “King” Cole.

 

23 juni 1965:

The Supremes maken de studio-opname van “Love Is Like Itching In My Heart”. De song haalt de negende plaats op de Billboard Hot 100.

 

23 juni 1970:

Chubby Checker wordt gearresteerd nadat de politie in Niagara Falls marihuana en andere drugs in zijn auto gevonden had.

 

23 juni 1970:

Billboard pop hit nummer 1 is “The Love You Save” van The Jackson Five.

 

23 juni 1994:

In het gezin van Gilby en Daniella Clarke wordt  dochter Francesca in Tarzana (California) geboren. Gilby Clarke is gitarist van de formatie “Guns ’N Roses”.

 

23 juni 2000:

Neil Young wordt op de Canada Walk of Fame in Toronto met een ster gehonoreerd. De uit Toronto afkomstige artiest wordt gevoegd bij Bryan Adams, Celine Dion, Gordon Lightfoot, Rush, Christopher Plummer (bekend uit de musical “The Sound of Music”), Jim Carey en regisseur Norman Jewison (regisseur van o.a. de musical “Fiddler on the Roof”).

 

23 juni 2000:

Rapper Ol’ Dirty Bastard (Russel Tyrone Jones) wordt opgedragen zich te onderwerpen aan een 180 dagen durende drugsontwenningskuur. De rechter beslist dat een behandeling een betere optie is voor Jones dan gevangenneming wegens het overstag gaan tijdens de proeftijd.

 

23 juni 2000:

Michael Jackson wordt voor het gerecht gedaagd door Marcel Avram uit München (Duitsland), die jarenlang zijn concertpromotor is geweest. Hij beschuldigt de koning van de pop ervan dat deze weigert op te treden in twee “Millennium Concerten”.

 

23 juni 2006:

Mede-oprichter van Kool & The Gang (Claydeo Charles Smith) overleden na lange tijd ziek te zijn geweest.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.