Vandaag in het Verleden
juni 15, 2014
Vandaag in het Verleden
juni 16, 2014
Show all

Today in Pop History

16 juni 1976:

Er wordt met “The Jacksons”, een variety show, een begin gemaakt op CBS-TV.

 

 

16 juni 1978:

De filmmusical “Grease” met Olivia Newton-John en John Travolta gaat in première. De soundtrack heeft twee nummer 1 singles: “Grease” van Franki Valli en “You ‘re The One That I Want” van John Travolta en Olivia Newton-John.

 

 

16 juni 1990:

Tien weken na de verschijning op de 67ste plaats op de Billboard Hot 100, komt “It Must Have Been Love” van Roxette op de eerste plaats. “It Must Have Been Love” is de derde nummer 1 single van het Zweedse duo en bezet de eerste plaats gedurende twee weken.

 

 

16 juni 1993:

De Amerikaanse Posterijen geven een uit zeven postzegels bestaande set uit. Op de zegels komen portretten voor van rock- en bluesgrootheden Bill Haley, Buddy Holly, Clyde McPhatter, Otis Redding, Ritchie Valens, Dinah Washington en Elvis Presley. Eerder in 1993 was er reeds een Presley-postzegel uitgegeven.

 

 

16 juni 1994:

Kristen Pfaff wordt dood aangetroffen in haar badkuip met in de onmiddellijke omgeving injectiespuiten en verdacht uitziende drugsattributen. De 26-jaar oude Pfaff was bassist in de formatie “Hole”, de band van Kurt Cobain’s weduwe Courtney Love.

 

 

16 juni 1998:

Recording Academy-directeur, Michael Greene maakt bekend dat na twee turbulente jaren in New York, de Grammy Awards Ceremonie weer in Los Angeles zal worden gehouden.

 

 

16 juni 2002:

Elvis Presley komt voor het eerst weer voor op de singles chart van het Verenigd Koninkrijk, daar dit ook kort na zijn overlijden in 1977 was gebeurd. Daarbij verbrak hij het 25-jaar oude record van The Beatles, die in de Britse geschiedenis de meeste singles op de eerste plaats hebben staan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.