Sport 13 juni
juni 13, 2014
Vandaag in het Verleden
juni 14, 2014
Show all

Today in Pop History

14 juni 1964:

Billboard pop hit nummer 1 is “Chapel of Love” van The Dixie Cups.

 

14 juni 1969:

Mick Taylor wordt aan de media voorgesteld als de nieuwe gitarist van The Rolling Stones. Hij vervangt Brian Jones.

14 juni 1974:

Billboard pop hit nummer 1 is “Billy, Don’t Be a Hero” van Bo Donaldson & The Heywoods.

 

14 juni 1980:

De vertoning van de film “Roadie” met daarin Meat Loaf, gaat van start. In de soundtrack zijn ook optredens van Deborah Harry van Blondie, Pat Benatar, Cheap Trick, Joey Ely, Alice Cooper, Styx, Teddy Pendergrass, Roy Orbison en Emmylou Harris, Jerry Lee Lewis en Asleep At The wheel te horen.

 

14 juni 1982:

Bassist Pete Farndon van “The Pretenders” wordt ontslagen. Twee dagen later overlijdt gitarist James Honeyman-Scott door overmatig druggebruik.

 

Juni 14 1987:

Billboard pop hit nummer 1 is “Head to Toe” van Lisa Lisa & Cult Jam.

 

14 juni 1994:

Componist Henry Mancini overlijdt in zijn woning in Beverly Hills, California aan de gevolgen van alvlees- en leverkanker. Hij schreef “Moon River”, “Days of Wine and Roses”, en “The Pink Panther Theme”. Hij won vier Oscars en 20 Grammy Awards, inclusief  “Best Album Grammy” voor “The Music of Peter Gunn” uit 1958. Zijn grootste hit was de nummer 1 single “Love Theme from Romeo & Juliet” waarvan er meer dan 1 miljoen exemplaren zijn verkocht.

 

14 juni 1995:

Michael Jackson verschijnt met zijn vrouw Lisa Presley op de TV voor een live interview met journaliste Diane Sawyer. Jackson ontkent tijdens het interview alle beweringen als zou hij zich hebben schuldig gemaakt aan kindermolest.

 

14 juni 2003:

Jazztrombonist Jimmy Knepper overlijdt in Tridelphia (West Virginia) aan de ziekte van Parkinson. Knepper was het meest bekend vanwege zijn samenwerking met bassist/componist Charlie Mingus ten behoeve van wie hij optrad bij opnamen van glorieuze albums uit de vijftiger jaren z.a. “Tijuana Moods” en “Mingus Ah Um”.

 

14 juni 2005:

Aan Chuck Brown, de “Peetvader van Go-Go”, wordt een National Heritage Fellowship, de hoogste onderscheiding voor volks- en traditionele kunsten. De 70-jarige Brown was de pionier die de funk-fusion R&B stijl, genaamd “Go-Go” tot stand bracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.