Sport 12 juni
juni 12, 2014
Vandaag in het Verleden
juni 13, 2014
Show all

Today in Pop History

13 juni 1972:

Clyde McPhatter, de eerste voorzanger van The Drifters, overlijdt op 38-jarige leeftijd. Hij had de groep verlaten vóórdat die hoge ogen gooide.

 

 

13 juni 1975:

John Lennon verschijnt voor de laatste maal op TV en zingt “Imagine”. Kort daarna trekt hij zich uit het openbare leven terug om huisvader te worden en zich te wijden aan de opvoeding van zijn zoon Sean.

 

 

13 juni 1984:

“State of Shock” van The Jacksons met Mick Jagger als gastvocalist wordt uitgegeven. Deze million seller haalt de derde plaats op de Billboard Hot 100.

 

 

13 juni 1986:

Big bandleider Benny Goodman overlijdt op 77-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hart-aanval. Aan Goodman wordt een Grammy Lifetime Achievement Award uitgereikt voor het lanceren van het “big band tijdperk”, het aanmoedigen van toekomstige jazz-sterren en het wegwerken van raciale barrières, door zwarte muzikanten in zijn band te laten optreden.

 

 

13 juni 2000:

Gordon “Sting” Sumner dient een klacht in bij de World Intellectual Property Organization (WIPO) inzake de rechten op de eigennaam www.sting.com omdat hij beweerde dat een inwoner van Marietta (Georgia) de Uniform Resource Locater (URL) had geregistreerd en had aangeboden deze aan hem voor $ 25.000 opnieuw te verkopen.

 

 

13 juni 2000:

Rapper Black (Robert Ross) meldt zich aan bij de autoriteiten van New York en wordt beschuldigd van zware misdaad in verband met crimineel wapenbezit. De beschuldigingen dateren van 21 mei toen hij werd aangehouden op het moment waarop hij in Manhattan stopt om iets te ondertekenen en politieagenten in de directe omgeving hem een pistool zien overhandigen aan een passagier die in de auto zat.

 

 

13 juni 2003:

De Venezolaanse salsa-ster Oscar D’León wordt getroffen door een hartaanval tijdens een show op het Franse eiland Martinique. D’León die de volgende maand 60 jaar zou worden is een van de vocalisten in eigentijdse salsa met tal van toekomstige mogelijkheden en die bekend staat om zijn dynamische shows op het podium. Volgens zijn label “Universal Music Latino” werd D’León ziek tijdens zijn optreden en ging achter de coulissen. Hij werd vervolgens naar een ziekenhuis gebracht waar hij in stabiele conditie verbleef.

 

 

13 juni 2005:

Michael Jackson die aangeklaagd was wegens kindermolest, is op alle 10 punten van de aanklacht door de 14-koppige jury vrijgesproken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.