Dagbladen overzicht 09 juni
juni 9, 2014
Vandaag in het Verleden
juni 9, 2014
Show all

Today in Pop History

09 juni 1934:

R&B-ster Jackie Wilson wordt geboren in Detroit. Hij produceert 6 nummer 1 songs die de 1ste plaats op de Billboard R&B Singles Chart halen, terwijl zijn grootste hit “Night” in 1960 de vierde plaats haalt. Zijn peetdochter is Jody Watley. Hij wordt posthuum gehonoreerd met de opname in de Rock & Roll Hall of Fame in 1987.

 

 

09 juni 1970:

Aan Bob Dylan wordt een eremuziekgraad uitgereikt door de Princeton Universiteit.

 

 

09 juni 1977:

Billboard pop hit nummer 1 is “I ‘m Your Boogie Man” van KC & The Sunshine Band.

 

 

09 juni 1990:

Precies 25 jaar nadat haar vader en zijn band “The Beach Boys” de eerste plaats met “Help Me Rhonda” bezetten, haalt Carrie Wilson met haar “Trio Wilson Phillips” (met Chynna Phillips) de eerste plaats op de Billboard Hot 100 met hun single “Hold On”.

 

 

09 juni 1982:

Jazz- en blueszanger Clarence “Big” Miller overlijdt in Edmonton, Alberta (Canada) op 70-jarige leeftijd ten gevolge van een hartaanval. Hij is opgetreden met jazz-grootheden z.a. Count Basie, Miles Davis en Duke Ellington.

 

 

09 juni 1998:

The Spice Girls werken samen met Luciano Pavarotti in Modena (Italië) voor hun eerste optreden sedert de aankondiging van Geri “Ginger Spice” Halliwell, dat zij de groep gaat verlaten. Het zangfestijn werd door de TV uitgezonden en werd geregisseerd door Spike Lee en de popartiesten Celine Dion en Stevie Wonder. De opbrengst was bestemd voor arme Liberiaanse kinderen.

 

 

09 juni 2000:

Boyz II Men lanceren via radiostations hun  single “Pass You By”. Dit is hun eerste single na meer dan 3 jaar.

 

 

09 juni 2005:

Reggaezanger Papa Touwtjie (Johan Touwslager) is door zijn jongere broer Hugo Touwslager neergeschoten. Touwtjie overlijdt op weg naar het ziekenhuis. Het drama voltrok zich bij de ouderlijke woning in Geyersvlijt, waar de artiest woonde.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.