Sport 20 december
december 20, 2013
Vandaag In Het Verleden
december 21, 2013
Show all

Today in Pop History

Frank Zappa

 

 

 

21 dec. 1940:

Frank Zappa wordt geboren.

 

21 dec. 1952:

Billboard pop hit nummer 1 is “I Saw Mommy Kissing Santa Claus” van Jimmy Boyd.

 

21 dec. 1969:

The Supremes treden voor het laatst op in de Ed Sullivan TV-show. Zij zingen “Some Day We ‘ll Be Together”.

 

21 dec. 1980:

Billboard pop hit nummer 1 is (“Just Like) Starting Over” van John Lennon. De song haalt de eerste plaats nadat John Lennon in New York is doodgeschoten.

 

21 dec. 1985:

“Say You, Say Me” van Lionel Richie komt op de eerste plaats waardoor de film “White Nights” twee soundtrack singles in de top 5 oplevert. De andere top 5 single is “Separate Lives” van Phil Collins en Marilyn Martin. “White Nights” is pas de zesde film uit het rocktijdperk die meer dan één top single voortbrengt. Vijf films die dat gepresteerd hebben zijn “Saturday Night Fever”, “Grease”, “Flash Dance”, “Footloose” en “Purple Rain”.

 

 21 dec. 1996:

Tony Bennett wordt met spoed vervoerd naar het ziekenhuis voor het ondergaan van een spoed hernia-operatie. Bennett werd kort na aankomst op het Witte Huis ziek. Hij zou aanzitten aan een kerstdiner met president Bill en first lady Hillary Rodham-Clinton.

 

21 dec. 1997:

Trompettist Johnny Coles, wiens warme tonen en zeldzame stijl hun stempel drukken op muziekopnamen van Duke Ellington, Herbie Hancock en vele andere groten in de Jazz, overlijdt op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

 

21 dec. 1998:

Celine Dion, wier Oscarwinnende single “My Heart Will Go On” de stuwende kracht was achter de recordbrekende verkoopresultaten van de “Titanic” soundtrack, wordt door de Recording Industry Association of America (R.I.A.A.) uitgeroepen tot top-selling artieste van 1998.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.