Vandaag in het Verleden
mei 30, 2014
Dagbladen overzicht 30 mei
mei 30, 2014
Show all

Today in Pop History

30 mei 1963:

Billboard pop nummer 1 is “It’s My Party” van Lesley Gore.

 

 

30 mei 1973:

Billboard pop hit nummer 1 is “My Love” van Paul McCartney & Wings. Deze song is de eerste van McCartney met Wings, de groep die hij formeerde na het uit elkaar gaan van The Beatles.

 

 

30 mei 1988:

Billboard pop hit nummer 1 is “One More Try” van George Michael.

 

 

30 mei 1992:

Zanger Paul Simon treedt in Montaulk, Long Island in het huwelijk met zangeres Edie Brickell. De vijftigjarige Simon heeft er reeds twee huwelijken op zitten, terwijl het voor de 24-jarige Brickell de eerste verbinding–in-de-echt is.

 

 

30 mei 1999:

Country superster Tim McGraw opent een show ten behoeve van zijn vrouw, Faith Hill, in het Beacon Theatre in New York. McGraw’s opkomst op het podium is onaangekondigd en is voor de aanwezigen een complete verrassing.

 

 

30 mei 1999:

Een bommelding is er de oorzaak van dat meer dan 3.000 bezoekers worden geëvacueerd tijdens het concert van Kenny Rogers in de Royal Albert Hall in London. Er wordt geen bom gevonden  en er raakt niemand gewond. “Ik ben uitermate teleurgesteld”, zegt Rogers. “Ik weet niet wie hier voordeel aan heeft. Het is een non-politieke bijeenkomst van mensen, die voor een avondje van toppleizier zijn gaan stappen”.

 

 

30 mei 2002:

Een jury uit Houston veroordeelt rapmuzikant South Park Mexican (Carlos Coy) tot 45 jaar gevangenisstraf omdat hij zich heeft vergrepen aan een 9-jarig meisje. Coy verklaart in dit geval onschuldig te zijn, evenals in zeven andere gevallen van zedenmisdrijven, die nog tegen hem gaande zijn.

 

 

30 mei 2003:

Mickie Most, een van de top producers uit het Verenigd Koninkrijk in de zestiger en zeventiger jaren, overlijdt in London aan de gevolgen van kanker. Hij is 64 jaar geworden. Hij is de producer van hits zoals “House of the Rising Sun” en “We Gotta Get Out of This Place” van The Animals, “I’m Into Something Good” van Herman’s Hermits, “Mellow Yellow” van Donovan en “To Sire With Love” van Lulu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.