Boks.sr debat over mogelijkheden topsport levert duidelijke boodschap voor beleidsmakers
mei 26, 2014
Vandaag in het Verleden
mei 26, 2014
Show all

Today in Pop History

26 mei. 1948

Geb. Datum van Stevie Nicks. Nicks is vanaf 1975 lid van de pop-rockgroep Fleetwood Mac

 

 

26 mei 1959:

Billboard pop hit nummer 1 is “The Battle of New Orleans” van Johnny Horton. De melodie is afkomstig van de folksong “The Eighth of January” en werd middels vioolspel ten gehore gebracht. Dit liedje bezingt de nederlaag van de Britten bij New Orleans in 1815.

 

26 mei. 1964

Geb.datum van de Amerikaanse zanger,gitarist en acteur Lenny Kravitz. Wordt ook wel “the Krav” genoemd. Bekende hits: It ain’t over till it’s over, Again , Fly away.

 

mich and lisa2

 

 

26 mei 1994:

Michael Jackson en Lisa Marie Presley trouwen in het geheim in de Dominicaanse Republiek. Elvis’ dochter dient na 20 maanden een aanvraag tot echtscheiding in wegens “onverzoenlijke verschillen”.

 

 

26 mei 1998:

Zangeres Dusty Springfield voegt zich bij het groeiend aantal artiesten die overeenkomsten buiten de boeken om sluiten. Zij heeft een transactie gesloten met RZO Cos. en Prudential Insurance, het team dat de Bowie Bond deal tot stand bracht. Evenals Bowie worden de rechten op haar volledige 275 songs tellende collectie overgeschreven naar een trust die als onderpand wordt gebruikt voor de verkoop van obligaties met een mogelijke waarde van tien miljoen dollar.

 

 

26 mei 1999:

SoundScan maakt bekend dat van het eerste album van Backstreet Boys, “Millennium”, er in de eerste week 1.13 miljoen exemplaren zijn verkocht, waarmee een nieuw SoundScan record werd gevestigd inzake de verkoop in één week. De Boys overtreffen daarmee de vorige recordhouder, “Double Live” van Garth Brooks, waarvan 1,08 miljoen exemplaren verkocht zijn.

 

 

26 mei 2000:

Tommy Lee, voormalig drummer van “Motley Crue” en leider van “Methods of Mayhem”, krijgt 5 dagen gevangenisstraf opgelegd omdat hij zich niet heeft gehouden aan de voorwaarden van de hem opgelegde proeftijd. Lee, die in 1998 vier van de zes maanden achter de tralies heeft doorgebracht omdat hij zijn vrouw, “Baywatch”-actrice Pamela Anderson geschopt had, zag eveneens zijn proeftijd verlengd worden naar 2003.

 

 

26 mei 2004:

Toby Keith is de grote winnaar tijdens de 39ste jaarlijkse “Academy of Country Music Awards” (ACM) en gaat met 4 prijzen naar huis, inclusief die van entertainer of the year en male vocalist. Keith wint de “Album of the Year”-prijs met “Shock ‘n Y’ All” en “Beer for my Horses”, zijn duet met Willie Nelson wint de ACM/Launch video van het jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.