Moeder En Kindzorg
mei 25, 2014
Vandaag in het Verleden
mei 25, 2014
Show all

Today in Pop History

25 mei 1926:

Jazztrompettist Miles Davis wordt geboren in Alton, Illinois. Hij begint zijn loopbaan in het orkest van Billy Eckstine met Dizzy Gillespie en Charlie Parker. Hij produceert meer dan 20 albums en wordt beschouwd als de ontwikkelaar van meer jazzstijlen dan welke artiest ook. Hij ontvangt in 1960 de eerste van de zes Grammys en in 1990 ontvangt hij een Grammy Lifetime Achievement Award.

 

 

25 mei 1962:

The Isley Brothers komen met “Twist and Shout” op de markt.

 

 

25 mei 1975:

Billboard pop hit nummer 1 is “Before The Next Teardrop Falls” van Freddy Fender.

 

 

25 mei 1983:

Billboard pop hit nummer 1 is “Flashdance … What A Feeling” van Irene Cara.

 

 

25 mei 1992:

Khalil Rountree, tourmanager van Boyz II Men wordt in een hotel in Chicago neergeschoten ten gevolge waarvan hij komt te overlijden. Hij verbleef met de groep in het hotel tijdens hun trip met rap-ster Hammer.

 

 

25 mei 2000:

Wilson Pickett neemt drie W.C. Handy Awards in ontvangst tijdens de ceremonie van de Blues Foundation in het Orpheum Theatre in Memphis. Het album, “It’s Harder Now” van de veterane zanger wordt het Soul/Blues album van het jaar en comeback album van het jaar genoemd en Pickett wordt benoemd tot soul/blues male artiest van het jaar.

 

 

25 mei 2000:

Paul McCartney ontvangt de laatste loftuiting van de Britse muziekindustrie wanneer hem de eerste “Felloship of the British Academy of Composers & Songwriters Award” wordt uitgereikt tijdens de jaarlijkse Ivor Novello Awards in London.

 

 

25 mei 2002:

Meer dan 20 aanwezigen raken gewond tijdens een paniekerige situatie terwijl rapper Eminem in het RFK Stadium in Washington D.C. optreedt. Een man wordt getroffen door een hartaanval tijdens het strijdgewoel en wordt naar een plaatselijk ziekenhuis vervoerd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.