Sport 19 mei
mei 19, 2014
Vandaag in het Verleden
mei 20, 2014
Show all

Today in Pop History

20 mei 1944:

Joe Cocker (John Cocker) wordt geboren in Sheffield (Engeland). Zijn grootste hit is “Up Where We Belong”, een duet met Jennifer Warnes. De song, het liefdesthema uit de film “An Officer And A Gentleman” staat drie weken bovenaan de Billboard Hot 100.

 

20 mei 1946:

Cher (Cherilyn Sarkisian La Pier) wordt geboren in El Centro, California. Zij maakt samen met haar echtgenoot Sonny Bono opnamen onder de naam Sonny & Cher. Zij heeft 3 solo nummer 1 songs uit de zeventiger jaren: “Gypsies, Tramps & Thieves”, “Half Breed” en “Dark Lady”. Cher begint een carrière als actrice in de tachtiger jaren en wint een Oscar als Best Actress in 1987 voor haar rol in de film “Moonstruck”.

 

20 mei 1962:

Billboard nummer 1 is “Stranger On The Shore” van Mr. Acker Bilk. Deze compositie is de eerste Britse hit die de top op de Amerikaanse charts haalt.

 

20 mei 1970:

De laatste Beatles-film, “Let It Be”, gaat in London in première. Drie songs uit het gelijknamige album halen de eerste plaats, t.w. “Get Back”, “The Long And Winding Road” en de titelsong.

 

 

 

 

20 mei 1979:

Elton John treedt op in Leningrad en is daarmee de eerste westerse artiest die door de Soviët-Unie een tour maakt.

 

20 mei 1992:

Hard rock groep Aerosmith doneert $ 10.000,– ter ondersteuning van “Corporal Politics”, een controversiële kunsttentoonstelling in het Massachusetts Institute of Technology (M.I.T.). Financiering van de inzending werd de week daarvoor geweigerd door “The National Endowment For The Arts” vanwege grafische figuren.

 

20 mei 1998:

Drummer Bill Ward van Black Sabbath wordt wegens ziekte in een Londons ziekenhuis opgenomen. Ward zou met de band voor het eerst sinds 1978 een Europese tour maken.

 

20 mei 1998:

Drummer Tommy Lee van Motley Crue wordt 6 maanden gevangenisstraf en een proeftijd van 3 jaar opgelegd, omdat hij zijn vrouw Pamela Anderson, die binnen korte tijd van hem zou scheiden, heeft geschopt terwijl zij hun zoontje op de arm had. De rechter veroordeelt hem bovendien tot 200 uur werkstraf ten behoeve van de gemeenschap en legt hem een boete op ad $ 5.000,– die hij moet schenken aan een instelling die zich over mishandelde vrouwen ontfermt.

 

20 mei 1999:

Meer dan 20 veterane groepen, inclusief Jan & Dean, Pat Boone, Freddy Fender en The Grass Roots, dienen een aanklacht in tegen K-tel International Incorporated wegens contractbreuk en wanbetaling van royalties in verband met de samenstelling van 27 albums.

 

20 mei 2014: à JARIG:

De Engelse popzanger Joe Cocker (With a Little Help From My Friend) à 70 jaar.

Zangeres / Actrice Cher à 68 jaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.