‘BABY I LOVE YOU’ STAAT NOG STEEDS OP PLAATSJE #1 DEZE WEEK
april 5, 2014
Vandaag in het Verleden
april 6, 2014
Show all

Today in Pop History

06 apr. 1960:

The Everly Brothers beginnen hun eerste Britse tour in London.

 

 

06 apr. 1975:

Billboard pop hit nummer 1 is “Freedom” van Elton John.

 

 

06 apr. 1977:

Billboard pop hit nummer 1 is “Dancing Queen” van ABBA. Deze song is de enige nummer 1 hit van dit internationale fenomeen.

 

 

06 apr. 1998:

Tammy Wynette, wier hit “Stand By Your Man” permanent behoort tot de klassieke opnamen, overlijdt in haar slaap in Nashville. Zij is 55 jaar geworden. Zij staat bekend als de “First Lady of Country Music”. Wynette had vanaf 1968 18 nummer 1 hits op de Billboard country singles chart, te beginnen met “Take Me To Your World”.

 

 

06 apr. 1999:

Marcel Avram, de 61-jaar oude Duitse concertpromotor die in december 1997 voor 3½ jaar de bak in ging nadat hij wegens belastingontduiking veroordeeld was, wordt onverwachts vrijgelaten. Hij verkeerde sedert zijn gevangenneming in slechte gezondheidstoestand.

 

 

06 apr. 1999:

Sony Corp. kondigt aan plannen te hebben in Japan een begin te maken met de verkoop van Super Audio CD-spelers en aanverwante producten. Sony’s eerste SACD-producten zijn voornamelijk voor verkoop bestemd in de periode wanneer de audiomarkt zijn hoogtepunt bereikt. De SCD-1 SACD-speler heeft een voorgestelde kleinhandelsprijs van US$ 4.200,–

 

 

06 apr. 1999:

Benny Andersson en Bjorn Ulvaeus, de bebaarde helft van ABBA, verschijnen op het toneel, 25 jaar na het debuut tijdens het Eurovisie Zangcontest, voor de opening van “Mamma Mia!”, de comedy/romance musical die is afgestemd op ABBA’s grootste hits. In het Prince Edward Theatre in London krijgt het duo een staande ovatie na de musical.

 

 

06 apr. 1999:

Bij zijn terugkeer naar het podium sedert zijn recent gevecht tegen longontsteking, doet Johnny Cash het publiek in New York verstijfd staan met zijn verrassende opkomst tijdens een all-star concert te zijner ere.

 

 

06 apr. 2003:

De Nigeriaanse drummer Bahatunde Olatunji wiens albums Afrikaanse percussie hebben geïntroduceerd bij het grote publiek in de V.S., overlijdt in Salinas, California, aan de gevolgen van suikerziekte. Hij is 76 jaar geworden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.