Iran lanceert datingwebsite voor ‘langdurige huwelijken’

De TeleG 10 Mobiel met Ramon Tjon Kie Sim
januari 15, 2015
Dagbladen overzicht 16 januari
januari 16, 2015
Show all

Iran lanceert datingwebsite voor ‘langdurige huwelijken’

Iran heeft een eigen website gelanceerd waar inwoners een partner voor een langdurig huwelijk kunnen vinden, als reactie op alle “immorele datingwebsites”.

 Dat meldt persbureau AFP op basis van Iraanse berichtgeving. De website wordt ontwikkeld door de regering en wil het langdurig huwelijk bij inwoners onder de dertig promoten.

In Iran is het verboden om seks voor het huwelijk te hebben. Deze regel kan echter worden omzeild door het zogeheten ‘sigheh’, een speciaal tijdelijk huwelijk tussen man en vrouw. Het huwelijk wordt dan na een specifieke tijd, bijvoorbeeld na enkele uren, ontbonden.

Volgens Mahmoud Gholrazi, de Iraanse minister van Jeugd en Sport, zijn er 300 websites die “illegaal en immoreel gedrag aanmoedigen” door mensen via sigheh aan elkaar te koppelen.

In Iran wonen 80 miljoen mensen waarvan 55 procent dertig jaar of jonger is.

Bij de nieuwe website kunnen jongeren zich aanmelden en voorstellen. Het blijft echter onduidelijk of de leden, net als bij traditionele datingwebsites, ook een foto mogen uploaden en hun interesses mogen beschrijven.

“Met behulp van deze website kunnen wij op een correcte wijze 100.000 huwelijken creëren. Ook wordt het probleem van jongeren die niet willen trouwen gedeeltelijk opgelost”, aldus Gholrazi.

In Iran is het scheidingspercentage 22 procent.

Bron: Nu.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.