Apple test nieuwe super-dunne MacBook Air

Meer coke gevonden op containerschip in Guyana
januari 8, 2015
Nationale Joygerm Dag
januari 8, 2015
Show all

Apple test nieuwe super-dunne MacBook Air

9to5Mac meldt dat Apple  een nieuwe 12-inch MacBook Air, dat aanzienlijk dunner en zelfs smaller dan de huidige 11-inch model is, aan het testen is. Om een laptop zo dun te krijgen, heeft Apple (AAPL, Tech30) alle MacBook’s poorten geswapt voor één all-in-one wonder poort.

Vandaag de dag zijn MacBook Airs voorzien van een USB-poort en een MagSafe-poort om op te laden (en een hoofdtelefoon-poort – die logeert). De poorten zijn slechts enkele millimeters dik, in principe nemen die de gehele  breedte van de laptop in beslag.

Als Apple de beslissing neemt om over te schakelen naar de zogenaamde USB Type C-technologie, zal zij  een nieuwe, veel dunnere soort USB-stekker die in principe alles doet aannemen.

Type-C USB is in staat de computer op te laden, zodat gebruikers geen aparte MagSafe-oplader nodig hebben. Het is aanzienlijk sneller dan de “old school” USB-technologie – snel genoeg om Apple’s Thunderbolt-poorten te vervangen.
Het beste van alles is dat de Type-C USB-stekkers omkeerbaar zijn. Dat betekent geen moeite meer  om erachter te komen op welke manier de stekker hoort te gaan.

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.