Sport 12 maart
maart 12, 2015
De TeleG 10 Mobiel met Darry – Ann Louisville
maart 12, 2015
Show all

Wereld Nieren Dag 2015

Gezonde Nieren voor iedereen!

Om je nieren gezond te houden, moet je vooral genoeg water drinken. Die boodschap geeft het ministerie van Volksgezonheid op Wereld Nieren Dag (donderdag 12 maart)

Het Libi! informatiecentrum van het Ministerie van Volksgezondheid zal het publiek informeren over de preventie van nieraandoeningen. Op donderdag 12 maart 2015 is iedereen van 12 tot 15 uur welkom bij de hot spots op Spanhoek, Ondrobon en voor hotel Krasnapolsky.

De nadruk zal liggen op het drinken van voldoende water in relatie tot gezonde nieren. Bezoekers kunnen recht voor gezondheidsinformatiefolders een een lekkere cup water.

Je nieren

Ieder mens heeft twee nieren. Deze organen zijn erg belangrijk! Ze houden je bloed schoon en houden je vocht – en zoutgehalte in evenwicht. Zo beperk je het risico op de ontwikkeling van een chronische nierziekte!

In Suriname vormen nieraandoeningen een groot gezondheidsrisico: hoge bloeddruk en/of suikerziekte kunnen leiden tot chronische nierziekten. Van alle Surinamers heeft ongeveer 11 procent suikerziekte oftewel diabetes. En bijna de helft van alle Surinamers boven de 55 jaar heeft last van hoge bloeddruk. Krijgen zij een nierziekte, dan kunnen zij levenslang afhankelijk worden van nierdialyse, waarbij men regelmatig het bloed moet laten reinigen met behulp van een dialysemachine.

Deze activiteit wordt gefinancierd door de PAHO ( Pan American Health Organisation)

Radio 10 heeft in verband met deze dag ook een aantal waterflessen met als opschrift: Ik geef mijn lichaam wat het nodig heeft….WATER!, weggegeven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.