De Mastermind is Werner Duttenhofer een radio personality met ruim 50 jaar ervaring! Hij heeft ongetwijfeld de metamorfose van de Surinaamse radio meegemaakt: van communicatiemiddel – toen nuttig voor o.a. overlijdensberichten – tot wijze van entertainment tegenwoordig. Werner bewijst met Radio 10 dat het anders kan. Anders dan wat men sinds de introduktie van radio in Suriname gewend was.

Voor het eerst in Suriname een geheel nieuw format, gericht op een verwaarloosde, doch interessante doelgroep met een zekere potentiële marktwaarde. Een muziekformule speciaal bedacht voor de echte Srananman. Adult pop: herkenbare muziek vanaf de jaren ’60 tot nu, voor iedereen die wat anders wil dan alleen hitradio! Eindelijk een perfecte blend voor Mainstream Suriname. En ook heel belangrijk: 1 gezicht. Dezelfde, herkenbare muziekformule 1 x 24 uur, een concept waaraan iedere On-Air personality invulling geeft. Werner Duttenhofer, oprichter, eigenaar en directeur van Radio 10 is niet meer.

De mastermind van het station, welke op 10 december 1996 werd opgericht, zorgde in hoogst eigen persoon voor een nieuw concept van radio maken op de Surinaamse FM. Werner scheen er een neus voor te hebben mensen van kaliber aan het station te binden, om zijn radio format invulling te geven. Hij wist met het voor Suriname toen nieuw concept Radio 10 te maken tot het nummer 1 station, met een muziekmix die iedereen aansprak. Ook was Radio 10 het eerste station dat tussen zes uur ’s morgens en zes uur ’s avonds elk uur een nieuwsuitzending heeft. Snel, ‘ to the point’ en gebalanceerd nieuwsmaken. Een concept dat Radio 10 tot vandaag heeft weten vast te houden.

Werner was ook een van de medeoprichters van de Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur in Suriname, de organisatie achter SURIPOP. Ook timmerde hij tot voor kort aan de weg als bestuurder van de Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven in Suriname (VRTS). In die hoedanigheid was hij in een juridische strijd verwikkeld met de Stichting Sasaur, de auteursrechten waakhond van Suriname.

Werner begon ooit als eenvoudige DJ (voorheen Operator), draaien op huisfeestjes en de zogenaamde bijlegfuifen, en groeide uit van radio DJ/presentator tot media-icoon, die het klaar wist te spelen zijn eigen radio station, Radio 10, op te richten.

Werner was een durfal, nulled wordpress plugins die de slogan van zijn bedrijf, altijd ten volle inhoud probeerde te geven, Radio 10 Magic FM, Creatief, Vernieuwend en Dynamisch.

Voor het eerst op de Surinaamse radio een “Clock” met een gestructureerde playlist en een music mix, verteerbaar voor alle klassen en rassen in Suriname. Instrumentals, niet alleen goed als achtergrondmuziek, maar ook bijzonder geschikt om tussen het ‘vocale-geweld-van-de-hele-dag’ tot rust te komen.

Radio 10 heeft met haar wordpress nulled themes and plugins
programmering ook een werkbare methode gevonden tussen oud & nieuw. Naast het laatste nieuws, INFO 10 en actuele pop-info, kun je ook luisteren naar features als “Vandaag In Het Verleden”,”Sranan Odo”,”Today in Pop history”,”Wereldrecords”,”Citaten & Gezegden.”

Dit geldt zeker ook voor de muziek: de rotation van recente hits wordt bijgehouden met de “MAGIC 10”, terwijl na 7 uur ’s avonds alles ‘retro’ gaat in de “70’s at 7”, “80’s at 8″,”90’s at 9″. Bovendien wordt er invulling gegeven aan de opvoedende taak van de radio middels programma’s als;”Wat als”, “De 20ste eeuw”, “Uw huis in goede handen”, “Kennis van zaken”, “Wetenschappelijk Bewezen”, De Gezondheidstip & de Milieutip.

Met de komst van Radio 10 kreeg Suriname de introductie van het verrassend ingeslagen en alom nagevolgde “Dagbladenoverzicht”. Nieuws aan top van elk uur van 06.00 – 18.00 uur, zakelijk, objectief & up to date up to the hour.