ZWARE CARIFTA-MISSIE MIGUEL VAN ASSEN

GOUDPONTONS NOG ACTIEF IN PARAMACCA
maart 17, 2016
CENTRALE MARKT STUNT MET PRIJZEN LANDBOUWPRODUCTEN
maart 17, 2016
Show all

ZWARE CARIFTA-MISSIE MIGUEL VAN ASSEN

Miguel van Assen staat voor een zware taak. De Surinaamse atleet die in de Verenigde Staten traint en studeert, gaat volgende week tijdens de Carifta Games op Grenada voor goud op het onderdeel hinkstap- en verspringen. Maar het belangrijkste voor hem is kwalificatie voor de wereldkampioenschappen voor junioren en de Olympische Spelen. Volgens Van Assen is kwalificatie voor de toernooien niet onmogelijk. Hij beweert een goede voorbereiding achter de rug te hebben, vermeldt de ware tijd online..

Voorts is de atleet ook fit. De Surinamer is daarom blij dat hij vrijdag meedoet aan outdoorwedstrijden in Tampa, Florida. “Dat is een goede opwarming voor de Carifta Games”, zegt hij. “Tijdens de Carifta-wedstrijden ga ik voor medailles, maar ook om mijn personal best op beide onderdelen te verbeteren. En vooral niet te vergeten; kwalificatie voor de WK voor junioren en de Olympische Spelen.” Uitgaande van de personal best van Van Assen – 7,62 meter bij verspringen en 16,37 meter bij hinkstapspringen – moet hij zich met gemak kunnen kwalificeren voor de junioren WK.

De vereiste limieten voor dit toernooi zijn 7,50 meter bij verspringen en 15,60 bij hinkstapspringen. Voor de Olympische Spelen zal de atleet zichzelf moeten overtreffen, omdat de kwalificatie eisen iets zwaarder zijn. Om zich voor Rio de Janeiro te kwalificeren, moet een atleet minimaal acht meter springen op het onderdeel verspringen, terwijl de limiet bij hinkstapspringen is gesteld op zeventien meter. DWTonline

Comments are closed.