Zwaailicht of sirene op privévoertuigen voortaan beboet

Sport 04 januari
januari 4, 2014
Timber, eerste #1 song van 2014
januari 4, 2014
Show all

Zwaailicht of sirene op privévoertuigen voortaan beboet

Nee niet schrikken, er is niets aan de hand. Deze geluiden komen u vast en zeker bekend voor. Het geluid van sirene’s van de politie, ambulance of brandweer. Degenen die bevoegd zijn deze met daarbij behorende zwaailichten, onder bepaalde omstandigheden, te mogen rijden. U als bestuurder van een prive- of bedrijfsvoertuig mag dat niet. Sterker nog, mocht u dit toch doen en worden gesnapt, dan mag u voortaan rekenen op een fikse boete.

Ook de gepantserde auto’s belast met geldleveringen mogen niet afwijken van deze regel. Zij dienen zich normaal te verplaatsen op de wegen en anderen niet dwingen om voor hen uit te wijken. Er is geen toestemming verleend, aan anderen dan aangegeven in de wet om van deze regel af te wijken.

Alleen motorrijtuigen die ten dienste zijn van de politie, de brandweer, de ambulance en de militaire politie, mogen met zwaailichten en loeiende sirenes rijden op de openbare weg. De zwaailichten dienen in de kleuren rood, oranjerood of blauw te zijn. “De wet is hierover duidelijk”, zegt de voorlichting van politie. “Uiteraard moeten de bestuurders van deze motorrijtuigen overtuigd zijn van de door de andere weggebruikers aan hen geboden vrije doorgang.” U bent dus gewaarschuwd door de instantie die hierop moet toezien en de wet moet handhaven, de politie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.