‘Zorg & Welzijn’ thema van derde ronde twinningfaciliteit

10 Mobiel – Sunayna Wahi – 14 februari 2020
februari 14, 2020
Twee personen aangehouden voor durgszending via post
februari 14, 2020
Show all

‘Zorg & Welzijn’ thema van derde ronde twinningfaciliteit

Veertig projecten uit de 240 inzendingen goedgekeurd

In de residentie van de Nederlandse zaakgelastigde, Jaap Frederiks, is donderdag de derde twinning-faciliteit gepresenteerd. Twinning is de duurzame samenwerking tussen organisaties in Nederland en Suriname, zonder tussenkomst van de overheid. Die samenwerking moet de sociale banden tussen beide landen versterken. Er zijn zeven projecten gepresenteerd die deze keer in het thema stonden van ‘Zorg & Welzijn’. De andere drie grote thema’s zijn: Onderwijs, Cultuur/Taal en Milieu, vertelde Frederiks.

Voor dit derde twinning-project werden in totaal veertig projecten goedgekeurd, uit de 240 inzendingen. Een van de projecten is van Alyanne Boon, projectmanager van het Nederlandse bedrijf Health E Foundation. Het bedrijf werkt samen met de Surinaamse organisatie Perisur aan de verbetering van de zorg voor baby’s en zwangere vrouwen.

Deze manier van E-learning, met als doelgroep verloskundigen, is helemaal nieuw in Suriname. De andere zes projecten betreffen: Grensverleggend leren in de huisartsgeneeskunde, Lobi Grani Libi of ‘geniet van je oude dag’, Artivism for Social Change Suriname; gericht op LGBTQ-emancipatie, Positionering van de logopedie in Suriname en het theaterproject Women in Charge. Binnen drie weken volgt de presentatie van nieuwe projecten in verband met Onderwijs.

Comments are closed.