Zoon van politiecommandant Boston wilde aanslagen plegen

Volwassen homoseksuelen welkom bij scouting in VS
juli 14, 2015
President Nigeria wijst nieuwe legertop aan
juli 14, 2015
Show all

Zoon van politiecommandant Boston wilde aanslagen plegen

2015-03-12 10:03:33 epa04659386 FBI Director James Comey testifies before the Senate Appropriations Committee's Commerce, Justice, Science and Related Agencies Subcommittee hearing on the proposed budget estimates for FY2016 on Capitol Hill in Washington, DC, USA 12 March 2015. EPA/SHAWN THEW

Een van de opgepakte mannen die in Amerika aanslagen wilden plegen op 4 juli is de zoon van een politiecommandant uit Boston. De 23-jarige Alexander Ciccolo zou samen met anderen uit naam van terreurgroep IS mensen willen vermoorden. Meer dan tien mensen werden opgepakt.

FBI-directeur James Comey maakte de arrestaties afgelopen week bekend. Hij wilde niet zeggen hoeveel aanslagen er voorkomen zijn dankzij de arrestaties. In aanloop naar Onafhankelijkheidsdag waren de veiligheidsdiensten al gewaarschuwd extra alert te zijn. Aanleiding was een oproep van IS om aanslagen te plegen. De zoon van de politiecommandant heeft volgens de openbaar aanklagers voor 4 juli vier wapens ontvangen. Een getuige die meewerkt met de politie heeft meerdere gesprekken met Ciccolo opgenomen. Daarin wordt gesproken over de plannen voor de aanslagen.

Comments are closed.