Zoektocht naar MH 370 hervat

Paraguay en Colombia willen ruimer mandaat Venezuela
maart 26, 2014
Sport 26 maart
maart 26, 2014
Show all

Zoektocht naar MH 370 hervat

De zoektocht naar de verdwenen vlucht MH 370 is woensdag hervat. Vliegtuigen uit diverse landen gaan op ongeveer 2500 kilometer ten zuidwesten van de Australische stad Perth op zoek naar wrakstukken van het toestel van Malaysia Airways.

De zoektocht moest een dag eerder worden stilgelegd door het slechte weer in het gebied. Schepen en vliegtuigen moesten noodgedwongen omkeren door de huizenhoge golven, zware regen en laaghangende bewolking. De zoektocht naar sporen van het verdwenen toestel beslaat een immens gebied. ”Het zoekgebied van vandaag beslaat een oppervlakte van 80.000 vierkante kilometer.

Twaalf vliegtuigen zijn betrokken bij de zoekoperatie”, liet de maritieme veiligheidsautoriteit van Australië (AMSA) weten. Ook twee boten zijn aanwezig in het gebied. De kans dat nog overlevenden worden gevonden is volgens de regering van Maleisië nihil. Het toestel zou midden boven de Indische Oceaan zijn neergestort. Het is een van de meest afgelegen plekken op aarde, waar in de verre omtrek geen land is te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.