ZEVEN RECREATIECENTRA PARA BLIJVEN DICHT

‘We Zijn Moe’ en Burger Collectief voeren protest ter ondersteuning rechterlijke macht
augustus 5, 2016
‘Burgers gebruikt als menselijk schild in oorlog Jemen’
augustus 5, 2016
Show all

ZEVEN RECREATIECENTRA PARA BLIJVEN DICHT

Zeven recreatieoorden in Para zullen deze vakantieperiode, van 15 augustus tot en met eind september, gesloten blijven. Zij hebben vooral geen geld om verplichte voorzieningen te bekostigen. Het gaat om Kamp Sranang Watra, Bersaba, Gusterie, Marga’s oord, Berlijn, Mahuma en Wakoeri (rijweg naar Apoera). De badplaatsen streven er wel naar om over een jaar, met de grote vakantie, weer open te gaan.

“De recreatieoorden draaiden niet wegens het wegblijven van bezoekers, waardoor ze geen inkomsten kregen, terwijl bijvoorbeeld het inhuren van lifeguards erg duur is”, zegt Sandhia Hindori, adjunct-districtssecretaris van Para, tegen de Ware Tijd.

Terwijl deze centra niet open mogen, worden vandaag IsrieKokro, Jungle Camp, Carolinakreek, recreatieoord van EBS-bond en Blaka Watra gecertificeerd. Zaterdag is het de beurt aan Parabello, GranSwitDjari, Overbridge en Drie Kokro. Het districtscommissariaat zal bij de ingang van deze oorden een bord plaatsen, waarop staat dat ze gecertificeerd zijn.

Hindori wijst erop dat de gecertificeerde recreatieoorden beschikken over onder andere getrainde en geüniformeerde lifeguards,  bemande EHBO-posten en de dieptes van het zwemwater zijn aangeven. Deze pretparken hebben ook loketten  voor de kaartverkoop en ze dienen vermakelijkheidsbelasting te betalen aan de Belastingsdienst.

Tien recreatieoorden die hierboven niet genoemd zijn hebben de gelegenheid om hun zaken in orde te krijgen om nog vóór de vakantie te kunnen opengaan. Hindori sluit niet uit dat het sommige niet zal lukken.

Comments are closed.