Zelfregulering en zelfzorg belangrijke aspecten maatschappelijke werker

Medici in Nickerie discussiëren over preventie ziekten
maart 17, 2019
Platform importeurs bezorgd over prijsontwikkelingen
maart 17, 2019
Show all

Zelfregulering en zelfzorg belangrijke aspecten maatschappelijke werker

Om meer aandacht te besteden aan het beroep van Maatschappelijk of Sociaal Werker heeft de Vereniging van Sociale Werkers in samenwerking met de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs een workshop gehouden. Dat in het kader van de Maand van het Sociaal Werk of Social Work Month. Het blijkt dat zelfregulering en zelfzorg belangrijke aspecten zijn in het beroep van maatschappelijke werkers, teneinde ervoor te zorgen dat ze cliënten altijd professioneel hulp bieden. Zonder deze pijlers is het risico van het oplopen van ‘compassie moeheid’ groot, zegt psycholoog Mavis Hoost. Volgens Hoost kan dat worden vermeden worden met voldoende slaap en ontspanning. Daardoor wordt de nodige balans gecreëerd.

Transcendente meditatietrainer Imro Sang A Jong is van mening dat meditatie ervoor zorgt dat maatschappelijk werkers bij het uitoefenen van het beroep geen stress van anderen op zich nemen.

Altagracia Rijssel is Hoofd van de Afdeling Zorgsectie bij de Esther Stichting en ze heeft ook geparticipeerd aan de afgelopen workshop. Volgens Rijssel kan het gebeuren dat er een grensvervaging plaatsvindt als zo een sociaal werkers zich steeds beschikbaar opstelt.

Altagracia Rijssel, Imro Sang A Jong die de inleiding van de workshop voor maatschappelijke werkers verzorgde en psycholoog Mavis Hoost, over zelfregulering en zelfzorg onder de doelgroep. Er zijn plannen nog meer activiteiten te houden om meer bewustwording over dit beroep op gang te krijgen, met het oog op het creëren van een betere waardering.

Comments are closed.