Zeewering Weg naar Zee moet belangrijk tuinbouwgebied beschermen

Onderwijsminister gaat voor professionelere aanpak technisch onderwijs
maart 24, 2014
Onderzoek oorzaak ongeval motorrijder Weg Naar Zee nog niet gesloten
maart 24, 2014
Show all

Zeewering Weg naar Zee moet belangrijk tuinbouwgebied beschermen

De bouw van een dijk of andere oeververdediging om het gebied dat bekend staat als Weg naar Zee te beschermen, is niet slechts nodig vanwege de aanwezigheid van het crematieoord of de woongebieden.

Weg naar Zee herbergt één van de belangrijkste tuinbouwgebieden, die onder andere 70 procent van alle Surinaamse tomaten levert. Daarnaast is Groot Paramaribo in belangrijke mate afhankelijk van de groente productie uit dat gebied, zegt Suresh Algoe onderdirecteur Landbouw van het ministerie van LVV.

Algoe zegt dat de feiten dicteren dat het tuinbouwgebied Weg naar Zee beschermd moet worden tegen de invloeden van de zee die elk jaar een stuk van het land opslokt. Daarnaast komt het geregeld voor dat bij springvloed het zeewater de tuinbouwgronden binnenstroomt, wat negatieve gevolgen heeft voor de boeren en hun productie.

Suresh Algoe, onderdirecteur Landbouw van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij over de noodzaak van een dijk om Weg naar Zee als belangrijk Surinaams tuinbouwgebied te beschermen tegen landafslag. De afgelopen week is via de media duidelijk geworden, dat minister van Openbare Werken Rabin Parmessar met zijn staf serieus modellen bekijkt voor de aanleg van een dijk om Weg naar Zee structureel te beschermen tegen de oprukkende Atlantische Oceaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.