Zandwegen in Para met eigen middelen verhard

Lijk ontdekt in trens in Nickerie
januari 10, 2014
Korps Politie Suriname 10 januari
januari 10, 2014
Show all

Zandwegen in Para met eigen middelen verhard

Zes zandwegen in verschillende ressorts in Para worden binnen vier weken voorzien van straattegels. Het is de bedoeling om alle zandwegen in Para systematisch te verharden. De lozingen en bermen behorende bij de wegen worden gelijktijdig aangepakt.

De infrastructurele werken worden met eigen financiën en kennis van het commissariaat uitgevoerd. “Bestuursambtenaren en technische medewerkers van het commissariaat zijn gecertificeerd om infrastructurele werken met eigen kennis uit te voeren”, zegt districtscommissaris Jerry Miranda. Het commissariaat beschikt ook over eigen zwaar materieel voor het uitvoeren van de werken. Miranda verklaart dat binnen het decentralisatieproject is geïnvesteerd in kennis van ambtenaren om een weg te verharden. Het commissariaat heeft ook arbeiders aangetrokken en ingezet bij de werkzaamheden. Op deze manier is er gezorgd voor werkgelegenheid in het district.

De wegen worden bestraat met straatstenen type l-profiel. Het betegelen van wegen met straatstenen zorgt ervoor dat de wegen bij schade of verzakkingen, gemakkelijker hersteld kunnen worden, meent Miranda.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.