Zaak overleden peuter De Papegaatjes voor strafrechter

Minister Belfort sluit zorg periode baby Edward Junior af
mei 12, 2015
Sport 12 mei
mei 12, 2015
Show all

Zaak overleden peuter De Papegaatjes voor strafrechter

Het rechtsproces, rond de in januari dit jaar overleden drie maanden jonge baby bij kinderdagverblijf  De Papegaaitjes, is maandag begonnen. In deze zaak staan terecht: Sherida D.de directrice van de creche, hoofd crecheleidster Joany L.en een crechemedewerkster. Alle drie worden beschuldigdigt van dood door schuld, tezamen of in vereniging gepleegd. De verdachten zijn in eerste aanleg door strafrechter Cynthia Valstein-Montnor gehoord. Ook een vertegenwoordiger van de Stichting TANA, die de crecheleidsters allemaal heeft opgeleid en de ouders van de overleden baby, zijn door de rechter aan  het woord gelaten. De ouders worden vertegenwoordigd door Mr. Maureen Nibte, die eerder aandrong op vervolging van de leiding van het kinderdagverblijf.

Het kindje overleed begin dit jaar onder verdachte omstandigheden, door verstikking. De baby zou volgens verklaringen, na te zijn gevoed, vermoedelijk niet in de gelegenheid zijn gesteld te boeren. Het jongetje zou vervolgens op zijn rug zijn gelegd, waarna het eten na een oprisping in zijn longen terechtkwam, met het noodlottig gevolg.

Hoofdverdachte Sherida D, wordt verdedigd door Mr.Irvin Kanhai, terwijl medeverdachte Joany L.wordt bijgestaan door Mr.Robert Pick en de crechmedewerkster wordt ondersteund door strafpleiter Mr. Palmburg. Naar verluidt zullen door de familie van het kind, ook als getuigen worden opgeroepen, de betrokken pathaloog anatoom en dokter Poesa van de Spoedeisende Hulp.

Officier van Justitie Cynthia Klein heeft de zaak namens het Openbaar Ministerie(OM) voorgebracht. In onze latere nieuwsuitzendingen meer over de zaak van de overleden peuter.

 

2 Comments

  1. Sander Emanuels schreef:

    Hoe kan je dood door schuld in vereniging plegen?

  2. Henk Kasanpawiro schreef:

    Hmm … 1 ding staat vast , Peuter komt niet terug ! Helaas ! Er is iets misgegaan en de schuldige(n) moeten vanwege plichts verzaking/ nalatigheid gestraft worden ! Dit wens ik zelfs mijn vijand(en) niet ! Had ook mijn jongens aan derden moeten toevertrouwen en als het noodlot toeslaat ……..? Wie is er dan verantwoordelijk voor ? Is er ergens juist gehandeld of sprake van nalatigheid ? :-(((

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.