Telesur werkt aan verbetering breedbandplan
februari 13, 2018
Meer bewustwording over epilepsie op wereld epilepsie dag
februari 13, 2018
Show all

Yellow Birds viert 55-jarig bestaan

De sportvereniging Yellow Birds vierde op maandag haar 55ste verjaardag. In verband met het elfde lustrum is een aantal activiteiten gepland. De start was zondag en ook dinsdag (vandaag) wordt er gesport, vertellen Astrid Ravenberg en Ivan Fernald, lid van de ‘Commissie 55 jaar Yellow Birds’.

Yellow Birds is in 1963 ontstaan uit het buurtwerk van wijlen Guno Meye die met acht jongens begon. Met de komst van Orlando Renfrum in het bestuur, maakte de vereniging een enorme groei door tot wat het vandaag de dag is, vertelt Ivan Fernald belast met de afdelingen ‘Atletiek’ en ‘Taekwondo’.

Tegenwoordig voorziet Yellow Birds in een grote maatschappelijke behoefte, zegt Fernald. Het doel is er niet slechts op gericht om kampioenen voort te brengen. Er wordt ook gewerkt aan de zelfdiscipline van de leden en de saamhorigheid. Een hoogtepunt in de voorbije jaren is de ingebruikname van de eigen sporthal ‘Het Nest’ in 2008. Het volgende doel is het aanleggen van een eigen kunststofbaan voor atletiek.

 

Ivan Fernald lid van de Commissie 55 jaar Yellow Birds. De vereniging heeft door de jaren heen heel wat grote sporters voortgebracht zoals Letitia Vriesde, Premradj Binda, Rajinder Pattan, Leontine Bansse-Issa (Atletiek)k, Mark en Kenneth Slijngaard, Erik Nirk en Kevin en Gino Fernald (Taekwondo). Ook Ivan Fernald vierde vele successen als taekwondoka en won zelfs een gouden medaille op de Pan-Amerikaanse Spelen.

Comments are closed.