Xillan uit schaduw broer Jeangu Macrooy en gaat solo

10 Mobiel – Soren Opti – 29 maart 2019
maart 29, 2019
Good Governance basis voor succesvolle bedrijfsvoering
maart 29, 2019
Show all

Xillan uit schaduw broer Jeangu Macrooy en gaat solo

Xillan Macrooy kondigt vrijdag(vandaag) het begin van zijn solocarrière als artiest aan en lanceert op 5 april zijn eerste single. Donderdag verscheen op zijn artiestenpagina een voorproefje van een eerdere opname en een afbeelding met de tekst ‘Announcement Loading’. Het nieuws is dat Xillan met zijn eigen band, in het voorprogramma staat van broer Jeangu ’s Horizon NL Clubtour 2019!, die op 21 april begint.

Xillan vormde samen met tweelingbroer Jeangu jarenlang het Surinaams popduo Between Towers, totdat Jeangu in 2014 voor studie naar Nederland vertrok. Daar is de ster van Jeangu nu reizende en bracht hij onlangs zijn tweede album ‘Horizon’ uit, won tal van muziekprijzen en heeft al op diverse grote podia gestaan.

Xillan ging zijn broer in 2016 achterna, en studeert Popmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij maakte, samen met A Mili, ook vrijwel direct deel uit van de band van Jeangu als background vocalist. Hij heeft in dat verband meeschreven aan de Jeangu hits ‘Shake Up This Place’ – een nummer 1 geweest op de Magic 10 van Radio 10 –  en ‘Crazy Kids’. Tijdens zijn studie zegt Xillan ook de tools aangereikt te krijgen om zich als zelfstandig ondernemende muzikant te vestigen

Comments are closed.