WWF en Natuurbeheer lanceren milieueducatieproject in Nickerie

22 miljoen Amerikanen verliezen zorgverzekering bij Trumpcare’
juni 27, 2017
VS ontdekt voorbereidingen gifgasaanval Syrië en waarschuwt Assad
juni 27, 2017
Show all

WWF en Natuurbeheer lanceren milieueducatieproject in Nickerie

Het World Wildlife Fund (WWF) en de afdeling Natuurbeheer van het Ministerie van RGB hebben een milieu-awareness project gelaunched. De start van het milieueducatieproject vond vandaag plaats op de St. Claraschool in Nieuw-Nickerie. Het omvat de vertoning van 4 educatieve films aan alle scholen in Suriname. De launch gebeurde door middel van de overhandiging van een memory- of usb stick. Die gaf communications officer bij het WWF Jerrel Pinas aan een leerling van de St. Claraschool. Volgens Pinas moet de boodschap van behoud en bescherming van de natuur worden afgeleverd bij de jeugd.

Als WWF-woordvoerder geeft Pinas aan dat er nog veel werk te verzetten is om Surinamers natuur- en milieubewust te maken. Hij is wat dat betreft wel vol lof over het werk dat verschillende milieuorganisaties en -activisten verzetten. Werk dat een betere kans van slagen heeft wanneer mensen aan zichzelf en van daaruit aan hun omgeving beginnen te werken.

Vandaag is op de St. Claraschool in Nickerie het startsein gegeven aan een milieueducatieproject. Het project moet alle scholen landelijk bereiken. Op deze manier wil het WWF Surinamers op weg helpen om natuurbewuster te worden. De Nederlandse ambassade nam de financiering van het project voor haar rekening.

Comments are closed.