Wrakstukken en lichaamsdeel gevonden in zoektocht naar toestel EgyptAir

IMF: zeer soepele voorwaarden Griekse leningen
mei 20, 2016
Terreurverdachte Abdeslam zwijgt tegen Franse rechter
mei 20, 2016
Show all

Wrakstukken en lichaamsdeel gevonden in zoektocht naar toestel EgyptAir

De Griekse minister van Defensie stelt vrijdag dat wrakstukken en ‘een lichaamsdeel’ zijn gevonden in de zoektocht naar het neergestorte toestel van EgyptAir. Zo zouden koffers en vliegtuigstoelen zijn gezien.

De Egyptische krijgsmacht meldde eerder al dat brokstukken werden aangetroffen in de Middellandse Zee, op 290 kilometer van de Egyptische kuststad Alexandrië. De zwarte doos is nog niet gelokaliseerd.

President Abdel Fattah al-Sisi heeft de nabestaanden van de slachtoffers vrijdag gecondoleerd, meldt Reuters. Luchtvaartmaatschappij EgyptAir heeft ook contact gehad met nabestaanden. De zoektocht naar het vermiste toestel van EgyptAir, met 66 inzittenden, is vrijdag de tweede dag ingegaan. Eenheden van het Griekse, Egyptische, Franse en Britse leger zijn betrokken bij de operatie in de Middellandse Zee.

Vlucht MS804 verdween in de nacht van woensdag op donderdag van de radar terwijl het toestel onderweg was van Parijs naar Caïro. Donderdag aan het begin van de middag werd geconcludeerd dat het toestel in zee moest zijn neergestort. Volgens de Griekse autoriteiten is op radarbeelden te zien dat de Airbus A320 twee scherpe bochten maakte voordat het sterk daalde en in zee stortte. Berichten over gevonden wrakstukken die gedurende de dag door Egyptische autoriteiten werden uitgebracht, werden donderdagavond weer ingetrokken.

Comments are closed.