World Press Photo tentoonstelling: 60 jaar prijswinnende fotografie

Minister Noersalim heeft ontmoeting met IaDB consultant
november 11, 2017
Meesten van door Turkije opgepakte IS-verdachten komen uit buitenland
november 11, 2017
Show all

World Press Photo tentoonstelling: 60 jaar prijswinnende fotografie

De ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden prestenteert van 16 tot en met 26 november de tentoonstelling van World Press Photo in De Hal. De tentoonstelling wordt op woensdag 15 november officieel geopend door Tijdelijk Zaakgelastigde a.i. Kees Rade en Laurens Korteweg, Director of Exhibitions van World Press Photo.

World Press Photo World Press Photo is een toonaangevende organisatie in het ontwikkelen en promoten van het werk van visuele journalisten en visuele verhalenvertellers, met een scala aan activiteiten en initiatieven die de hele wereld bestrijken.
World Press Photo is opgericht in 1955, toen een groep Nederlandse fotografen een wedstrijd organiseerde om hun werk aan internationale collega’s te laten zien en kennis met hen uit te wisselen. Die jaarlijkse wedstrijd is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze prijzen in fotojournalistiek en digitale verhalen. De wereldwijd bekende, reizende tentoonstelling is het resultaat van de jaarlijks gehouden wedstrijd voor persfotografie en wordt elk jaar door vier miljoen mensen wereldwijd gezien.
Ieder jaar beoordeelt een onafhankelijke, internationale jury de inzendingen in acht verschillende categorieën: dagelijks leven, hard nieuws, hedendaagse kwesties, lange termijn-projecten, natuur, mensen, reportage en sport. In elke categorie wordt een eerste, tweede en derde prijs toegekend. Inzendingen worden ontvangen van fotojournalisten, agentschappen, kranten en magazines uit heel de wereld.

De 60ste editie van World Press Photo heeft vanuit verschillende entiteiten uit de wereld foto’s binnen gekregen. In totaal namen 5.034 fotografen met 80.408 foto’s vanuit 125 verschillende landen deel. De jury reikte een prijs uit aan 45 fotografen uit 25 landen.

Comments are closed.