Women Rights Centre: “Geweld tegen vrouwen is nooit gerechtvaardigd”

10 Mobiel – Jebiënne Smith – 29 oktober 2018
oktober 29, 2018
Justitieminister Getrouw wil opleiding vaardigheidstechnieken her-activeren
oktober 30, 2018
Show all

Women Rights Centre: “Geweld tegen vrouwen is nooit gerechtvaardigd”

Women Rights Centre staat ook afkerig tegen de uitspraken van parlementariër Keshopersad Gangaram Panday vorige week in De Nationale Assemblee. Volgens de volksvertegenwoordiger speelt de vrouw een grote rol in het geweld dat tegen haar wordt gebruikt. Carla Bakboord, voorzitter van Women Rights Centre, zegt dat de woorden van de politicus en voormalig politiefunctionaris inhouden dat, ten eerste de vrouw ondergeschikt is aan de man en ten tweede, het geweld dat tegen haar wordt gebruikt gerechtvaardigd is.

Bakboord deelt haar advies met Ganagram Panday, dat er nooit een steekhoudende reden bestaat voor geweld in een relatie. Ze hoopt dat hij begrijpt dat mannen én vrouwen recht hebben op waardigheid.

Volgens de voorzitter van Women Rights Centre is wederzijds respect al bij de start van elke relatie heel belangrijk. Net als bij het opvoeden van kinderen.

Carla Bakboord van Women Rights Centre. Ze is van mening dat het probleem van geweld tegen vrouwen nooit opgelost kan worden zolang de man de vrouw blijft zien als ondergeschikt. Geweld in wat voor relatie dan ook moet afgekeurd worden.

Comments are closed.