Woede om “leugens” over MH370

Ontspoorde metro rijdt roltrap op in Chicago
maart 25, 2014
Today in Pop History
maart 25, 2014
Show all

Woede om “leugens” over MH370

Boze nabestaanden van de slachtoffers van de verongelukte Boeing 777 hebben een emotionele protestmanifestatie gehouden bij de Maleisische ambassade in Peking. De Chinese familieleden en vrienden van de slachtoffers zeggen dat Malaysia Airlines gelogen heeft over de gebeurtenissen rond het vliegtuig. Tientallen mensen verzamelden zich bij de ambassade, gooiden waterflessen naar het gebouw en probeerden de toegangspoort te forceren.

De politie probeerde de boze menigte tegen te houden. Gisteren zei de directeur van Malaysia Airlines dat satellietgegevens nu definitief uitwijzen dat het vermiste vliegtuig in de Indische Oceaan is neergestort. Het toestel, met 239 mensen aan boord, verdween op 8 maart van de radar. Er zaten 153 Chinese passagiers in. China eist dat de Maleisische autoriteiten die bewuste satellietgegevens vrijgeven. Peking heeft Maleisië de afgelopen weken een gebrek aan openheid verweten. De nabestaanden voor de ambassade droegen T-shirts met de tekst “Laten we bidden voor de MH370”, het vluchtnummer van het fatale toestel.

Naar de mensen in het gebouw riepen ze: “Vertel de waarheid. We willen onze familieleden terug!” De hoogste baas van Malaysia Airlines heeft de nabestaanden een vlucht naar Australië aangeboden. Daar kunnen ze verder afwachten of de zoektocht naar het toestel de komende dagen iets oplevert. In de zuidelijke Indische Oceaan, zo’n 2500 kilometer ten westen van Perth, zijn de afgelopen dagen vanuit de lucht brokstukken gezien. Vandaag kan er niet gezocht worden vanwege het slechte weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.