Wittenbergbrug door zwaar verkeer ernstig beschadigd

Suriname heeft openstaande schuld bij Venezuela
december 2, 2016
Franse president Hollande stelt zich niet beschikbaar voor verkiezingen
december 2, 2016
Show all

Wittenbergbrug door zwaar verkeer ernstig beschadigd

De hulpbrug die de Wittenbergbrug vervangt, is door zwaar verkeer ernstig beschadigd. De waarnemend districtscommissaris van Para, Roline Samsoedien, heeft woensdagmiddag terstond ingegrepen toen bewoners van de omgeving aan de bel trokken. De bestuursdienst heeft samen met de politie ongeveer dertig truckbestuurders teruggestuurd en verboden om over de brug te rijden.

De hulpbrug is niet berekend voor ladingen boven 4 ton, maar chauffeurs van zwaarbeladen vrachtwagens proberen tocht de brug over te komen. Er zijn meermalen borden met toegestane tonnage aangebracht door de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken (OW), maar onverlaten gaan ermee vandoor. De hulpbrug is bedoeld voor arbeiders, schoolkinderen en ander personenverkeer die dagelijks hun bestemmingen moeten bereiken in het oostelijke deel van Para.

De beschadiging aan de hulpbrug is aanzienlijk en moet zo snel mogelijk gedemonteerd worden, om daarna opnieuw te worden geconstrueerd. Haukes NV zal daartoe overgaan na afstemming met het commissariaat en OW. Intussen heeft OW nieuwe borden met tonnage aanduiding laten plaatsen nabij de brug. Dc Samsoedien zal ook waarschuwingsborden laten metselen op de locatie en zal overtreders hardhandig laten aanpakken door de politie, meldt het Burger Informatie Centrum Para. Starnws

Comments are closed.