Wisseling van de wacht bij douanedienst

Anthony Caram legt vinger op expansionistisch beleid
januari 22, 2016
Onschuldige na 13 jaar vrij uit Guatanamo Bay
januari 22, 2016
Show all

Wisseling van de wacht bij douanedienst

Glenn Kartopawiro heeft donderdag zijn eerste werkdag gehad als waarnemend hoofd van de Douanedienst. Hij heeft overgenomen van Ruben Mendonça die met pensioen is. “Kartopawiro is iemand met ruim vijfendertig jaren ervaring in het korps en is zeker geschikt voor de functie”, laat Romeo Chin A Loi, voorzitter van de Douanebond, door de ware tijd optekenen.

Mendonça heeft ruim twee jaar in de functie gediend en was voornamelijk belast met het implementeren van Asycuda World, het nieuw geautomatiseerd administratiesysteem van de Douanedienst. De bedoeling is om transparantie in de transacties tussen de douane en het bedrijfsleven te brengen. Het doel is indamming van corrupte praktijken, waarbij de ambtenaren hand en spandiensten aan handelaren verlenen om hun belastingplichten te omzeilen.

Naast Kartopawiro is Glenn Cruickshank benoemd tot adjunct hoofdinspecteur. Samen zijn zij belast met de algehele leiding van ’s lands belangrijkste staatskasbewaarders. Hun aanstelling ligt in het kader van de algehele reorganisatie die de regering aan het doorvoeren is in haar financiële huishouding. Het hoofddoel is om de inkomsten van de Staat te maximaliseren, en om de verliezen door belastingontduiking te bestrijden. Chin A Loi juicht de veranderingen toe, maar is kritisch. DWT

Comments are closed.