William Waidoe stapt uit PL en gaat naar NDP

10 Mobiel – Shalini Ramautar Dwarkasingh – 13 mei 2019
mei 13, 2019
Sportverslagen – 13 mei 2019
mei 13, 2019
Show all

William Waidoe stapt uit PL en gaat naar NDP

Petjajah Luhur (PL) assembleelid William Waidoe heeft zijn fractie verlaten en zich aangesloten bij de NDP. Aan het begin van de assembleevergadering maandag, maakte hij zijn besluit bekend.

Pertjajah Luhur-voorzitter en fractieleider Paul Somohardjo, reageerde zeer kort op de mededeling van Waidoe. Hij riep zijn inmiddels ex-partijgenoot op zich formeel af te melden bij PL. Het zou hem sieren, volgens Somohardjo, als hij zijn zetel zou teruggeven aan de partij. Op zijn minst moet Waidoe zich terugtrekken uit alle parlementaire commissies waarin hij namens PL zitting heeft.

Inmiddels heeft PL een verklaring uitgegeven. Daarin wordt gesteld dat het vertrek van Waidoe er al enige tijd zat aan te komen, en dus niet als een verrassing is gekomen. De partij neemt het hem wel kwalijk dat hij, tijdens de voor de Moslims, heilige maand Ramadan ‘overloopt’.

Ook legt Waidoe volgens PL wederom een smet op het imago van de Javaanse bevolkingsgroep. “Pertjajah Luhur wenst echter met klem te benadrukken, dat niet omdat een tiental Javanen overloopt, alle ruim zeventig duizend Javanen verraders zijn”, luidt een passage uit het persbericht. Met het vertrek van Waidoe bestaat de PL-fractie in De Nationale Assemblee uit nog maar twee personen; Paul Somohardjo en Ingrid Karta-Bink. Kort na de verkiezingen van mei 2015, kondigden Raymond Sapoen en Dipakoemar Chitan hun vertrek aan.

Comments are closed.