Wilgo Valies: ‘Mutatiebeleid Onderwijsministerie loopt spuigaten uit!”

Kerken vragen aandacht voor maatschappelijke issues
november 1, 2018
Schoolleider Mulo Henar verhoord door politie
november 1, 2018
Show all

Wilgo Valies: ‘Mutatiebeleid Onderwijsministerie loopt spuigaten uit!”

Wilgo Valies, voorzitter van de BvL en ALS, zegt dat het mutatiebeleid van het Onderwijsministerie de spuigaten uitloopt. Donderdagmorgen zijn 4 leerkrachten van de OS Flu 2 in het bijzijn van hun leerlingen door een functionaris van het Bureau Basis Onderwijs (BBO) voorgehouden dat ze naar een andere school moeten. ‘Ongehoord’, noemt Valies het optreden vanuit het ministerie dat zegt het kind voorop te stellen.

De vakbondsman laat wederom een waarschuwend geluid horen. Het departement lijkt opnieuw uit op een clash, vindt hij, met de onderwijsgevenden. Daar is niemand bij gebaat.

Het eenzijdig optreden van leidinggevenden leidt tot demotivatie binnen het onderwijsveld. Dat was donderdagmorgen duidelijk zichtbaar aldus Valies.

Aan de andere kant keurt hij de actie van de schoolleider in Nickerie af. Er is volgens hem geen enkele rechtvaardiging om een leerling op zo een manier aan te pakken.

Vakbondsleider Wilgo Valies, over het mutatiebeleid van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur dat donderdagmorgen voor frictie heeft gezorgd op OS Flu 2. Hij hecht tegelijk ook geen goedkeuring aan de handeling van de schoolleider die het recht in eigen handen meende te mogen nemen, in plaats van de ouders en of verzorgers bij de zaak te betrekken.

Comments are closed.