‘Wijziging Wet Staatschuld niet bedoeld om Hoefdraad te vrijwaren van strafvervolging’

Vandaag In Het Verleden – 23 oktober 2019
oktober 23, 2019
Finabank opent filiaal in Wanica
oktober 23, 2019
Show all

‘Wijziging Wet Staatschuld niet bedoeld om Hoefdraad te vrijwaren van strafvervolging’

De mogelijke wetswijziging van de Staatsschuld is niet bedoeld om Financiënminister Gillmore Hoefdraad te vrijwaren van vervolging. Het parlement is ook niet van plan om met de voorgenomen wetswijzigingen, Hoefdraad de hand boven het hoofd te houden. Dit is de eerste reactie van parlementsvoorzitter Jennifer Simons vandaag tegenover de pers, over het ingediende initiatiefvoorstel van haar partijgenoot en DNA-lid Amzad Abdoel. Simons is van oordeel dat het functioneren van de wet nader bekeken moet worden. De DNA-voorzitter zegt dat de wet op de Staatsschuld gebrekkig is en dus op cruciale vlakken noodzakelijke bijstelling behoeft. De wet, die onder de regering Venetiaan in het leven werd geroepen, zou volgens Simons in de voorbije jaren alleen maar bij specifieke gevallen ad hoc zijn gewijzigd.

Volgens Simons kan worden aangetoond dat al langer dan een jaar wordt gediscussieerd over de aanpassing van de wet op de Staatsschuld, met als doel hoe het wetsproduct fundamenteel kan worden gewijzigd zodat deze past op de inmiddels gewijzigde comptabiliteitswet.

U hoorde andermaal DNA-voorzitter Jenny Simons over de op handen zijnde wijziging van de Wet op de Staatsschuld. Simons laat optekenen dat het initiatiefvoorstel van partijgenoot Amzad Abdoel nimmer bedoeld is om Financiënminister Hoefdraad te beschermen tegen een eventuele gevangenisstraf als gevolg van de overschrijding van het leningenplafond.

Comments are closed.