Wijziging Auteurswet blijkt veel angels te hebben

Derde bloeddonatie marathon gaat voor 500 donaties in één week
maart 13, 2015
Partijen kunnen kiezerslijst kopiëren voor 1%-regeling
maart 13, 2015
Show all

Wijziging Auteurswet blijkt veel angels te hebben

Ondanks urenlange debatten achter gesloten deuren, bleek tijdens de openbare behandeling gisteren, dat er nog veel angels zijn om de Wet Auteursrecht te kunnen wijzigen. Inzet van de gedeeltelijke wijziging van deze wet is om excessen die ontstaan zijn rond Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) voor de toekomst in te dammen. Het is duidelijk geworden  dat de rechten die Sasur al heeft niet kunnen worden ingetrokken. Het assembleelid Marinus Bee (ABOP) merkte op dat de zaak niet moet worden verergerd met de wetswijziging. Het ligt in de bedoeling om de wetswijziging vandaag rond te hebben.

Nadat de leden van de commissie van rapporteurs aan het woord waren gekomen, is de vergadering gisteravond verdaagd naar  vanochtend. Assembleevoorzitter Jennifer Simons, een van de initiatiefnemers van de wetswijziging, merkte op dat tijdens de behandeling toch nieuwe inzichten naar voren zijn gekomen. Behalve de leden van de commissie, hebben anderen ook diverse opmerkingen geplaatst die eveneens van belang zijn.

Simons heeft afgesproken dat de ontwerpwet in de avond wordt bijgewerkt met de voorstellen. De nieuwe versie wordt gemaild naar de volksvertegenwoordigers met het verzoek om hun commentaar hierop schriftelijk te sturen naar de griffie. Door zaken zo efficiënt mogelijk te verwerken, hoopt Simons dat in de ochtend de wetswijziging kan worden aangenomen. Daarna zal de begrotingsbehandeling beginnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.