WFU overweegt actie van campus naar MWI te verplaatsen

Suralco  moet volgens overeenkomsten milieuafval opruimen
oktober 3, 2017
Hof van Justitie werkt aan structurele oplossingen
oktober 3, 2017
Show all

WFU overweegt actie van campus naar MWI te verplaatsen

De Werknemers Federatie Universiteit (WFU) zegt dat er ondermijning wordt ervaren vanuit de leiding van het Medisch Wetenschappelijk Instituut (MWI). Voor vanochtend was er een ‘evaluatievergadering’ aangekondigd over het laat uitbetalen van salarissen bij de ingang van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus). De WFU zal mogelijk het epicentrum van de lopende noodzakelijke vakbondsacties verplaatsen van de campus van AdeKUS naar het MWI aan de Kernkampweg.

“Hiermee zal het enige juiste antwoord worden gegeven aan de niet verwachte ondermijning vanuit de leiding van het MWI. De federatie heeft onder andere de minister van Onderwijs, de besturen van de universiteit en het MWI alvast hiervan in kennis gesteld. Federatievoorzitter, Hugo Blanker, deelt mee dat na de protestvergadering maandag leden geïnformeerd werden over een brief van de directie van het MWI aan werknemers/leden van de BP MWI. In dat schrijven wordt de medewerkers onder meer voorgehouden: “U hebt juridisch geen enkele reden om geen werkzaamheden te verrichten”. Deze impliciete dreiging is de besturen van de WFU en haar lid organisaties, de Celos Werknemers Organisatie (CWO), de Bond TAPU en de Bond Personeel MWI, niet ontgaan.

De federatie stelt dat er overeenkomsten zijn met het bestuur van de universiteit en de minister van Onderwijs dat de werkgever het salaris uiterlijk de laatste werkdag van de maand en wel om 12.00 uur op de gebruikelijke wijze op rekening van alle medewerkers overgemaakt moet hebben.

De Werknemersfederatie is vastbesloten paal en perk te stellen aan de verlate uitbetalingen van de tappers op de universiteit. Niet ontkend wordt dat bij gelegenheden directies weleens een financiële tegemoetkoming plegen naar respectieve werknemers. Het is de universiteit en haar instituten onwaardig om toe te staan dat haar medewerkers op deze manier moeten bedelen voor hun salaris. De lidbonden accepteren dit niet. De federatie zal niet toestaan dat tappers van welk instituut dan ook op de universiteit worden aangezet tot verraad. Het is immoreel om dat heimelijk van hun te verwachten. Na ontvangst van de brief van de directeur MWI is de BPMWI onder auspiciën van de WFU in spoed algemene ledenvergadering bijeen geweest.De leden hebben unaniem het besluit gesanctioneerd om het parool van de WFU te blijven uitvoeren.

Comments are closed.