Ambassadeur Sieglien Burleson officieel vertegenwoordiger Suriname bij EU
augustus 7, 2019
10 Mobiel – Joel Jacott – 7 augustus 2019
augustus 7, 2019
Show all

Wet Woningbouwfonds bijna af

DNA denkt aan belastingvrijstelling voor beleggers

De Wet Nationaal Woningbouwfonds kan binnen enkele weken een feit zijn. De Nationale Assemblee (DNA) slaat spijkers met koppen om de wet goedgekeurd te krijgen. Het ligt vervolgens aan de president om het af te kondigen. Vanaf dat moment zal er dan een fonds beschikbaar zijn waaruit kleine en middelkleine verdieners tegen een aantrekkelijke rente aan een hypotheekfinanciering te komen. De wet biedt echter ook kapitaalkrachtigen de mogelijkheid in het fonds te beleggen tegen een bepaald rentepercentage.

De uitdaging bij het laatste is dat de beleggingsproducten zullen concurreren met wat commerciële banken momenteel bieden. Om dit deel van het woningbouwfonds succesvol te maken, zal de wetgever een model moeten bedenken om beleggers aan te trekken.

De indieners van het wetsvoorstel denken aan het geven van een belastingvrijstelling op het beleggen. Daar staat niet het heel parlement achter.

Jennifer Geerlings-Simons, mede-indiener van het initiatiefvoorstel ‘Wet Nationaal Woningbouwfonds’, over de voorzichtigheid die moet worden betracht met en de veiligheidskleppen die ingesteld moeten worden om het Woningbouwfonds ook een beleggingscomponent te geven. In het verslag was ook te horen Marlon Budike van de NPS en Amzad Abdoel van de NDP; beiden lid van de parlementaire commissie van rapporteurs die de wet dinsdag heeft klaargestoomd voor de plenaire sessie.

Comments are closed.