“Wet Uitzonderingstoestand Covid-19 is discutabel”

Politie heeft handen vol aan overtreders avondklok
april 1, 2020
Meer deelnemers op dag 2 online schaaktoernooi
april 1, 2020
Show all

“Wet Uitzonderingstoestand Covid-19 is discutabel”

Het afkondigen van de wet “Uitzonderingstoestand Covid-19 “door de regering is niet nodig. Dat zegt advocaat Hugo Essed tegenover Radio 10. Essed vraagt zich af of er nu daadwerkelijk extra maatregelen nodig zijn voor het beteugelen van het Covid-19 virus. De bestaande wetgeving biedt de regering reeds voldoende mogelijkheden om op het gebied van onder meer volksgezondheid en samenscholing, op te treden. Bij het doorvoeren van de noodwet zoals is voorgenomen, zullen de fundamentele rechten van burgers worden beperkt. Die beperkingen zouden moeten worden vastgesteld middels het voeren van discussies met actoren onder wie juristen, om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren.

De maatregelen in de crisiswet die de ‘Uitzonderingstoestand Covid-19’ voorstelt zijn tot nu toe ook nog onduidelijk volgens Hugo Essed. Zo is bijvoorbeeld de duur van deze wet niet aangegeven.

Advocaat Hugo Essed over de ‘Wet Uitzonderingstoestand Covid 19’ die de regering Bouterse wil afkondigen om, zo wordt gesteld, de verspreiding van het virus in het land te beteugelen.

Comments are closed.