Wet Stabilisatiefonds ingetrokken door president

President krijgt twee ambtssymbolen
april 4, 2014
Luchtverkeersleiders in staking om oplossingen jaren oude problemen af te dwingen
april 4, 2014
Show all

Wet Stabilisatiefonds ingetrokken door president

President Desi Bouterse heeft het wetsontwerp Spaar- en Stabilisatiefonds Suriname ingetrokken. Dat deed het staatshoofd per brief die hij op 13 maart naar De Nationale Assemblée (DNA) heeft gestuurd. DNA had in juli vorig jaar dit wetsontwerp in een eerste ronde al behandeld. De bedoeling was dat toenmalig minister van Financiën, Adelien Wijnerman, in zou gaan op de vragen en opmerkingen van de  parlementsleden. Zover kwam het niet, omdat het ontwerp niet meer voor behandeling op de agenda werd geplaatst.

In de brief stelt Bouterse dat hij te zijner tijd een aangepaste ontwerpwet naar het college zal sturen. Door zowel de oppositie als coalitieleden waren serieuze kanttekeningen geplaatst bij de instelling van dit fonds. De bedoeling is dat een deel van de inkomsten uit de mijnbouwsector in het stabilisatiefonds komen om als buffer te dienen in tijden van terugval van de economie en afname van de overheidsinkomsten uit die sector.

Vorige week hield governor van de Centrale Bank van Suriname, Gillmore Hoefdraad, nog een presentatie tijdens de jaarvergadering van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank waarbij hij aangaf binnen enkele maanden goedkeuring van de conceptwet in het parlement te verwachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.